Gheorghe Falca acuza ca in fata casei lui au fost scrise mesaje injurioase

Miercuri, 23 Mai 2012, ora 17:30
4686 citiri
Gheorghe Falca acuza ca in fata casei lui au fost scrise mesaje injurioase
Foto: ghimpele.ro

Primarul Aradului, Gheorghe Falca, totodata si secretarul executiv al PDL, a declarat miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, ca pe un zid de pe digul din fata casei lui au aparut mesaje injurioase la adresa sa si a familie lui.

Falca a spus ca mesajele, al caror continut nu a vrut sa-l faca public, au aparut in aceste zile, cand era asteptata pronuntarea sentintei in procesul in care a fost judecat pentru fapte de coruptie. In timpul conferintei de presa, primarul a spus, totusi, ca unul dintre mesajele scrise cu vopsea era "hotule".

"Pe zidul digului din fata casei mele s-au scris cu vopsea injurii la adresa mea si a familiei mele. Acest lucru arata calitatea morala a acestor oameni care mi-au atacat familia si nu s-au gandit ca fiica mea, in varsta de 5 ani, poate sa citeasca. Crestineste, nu am dreptul sa fac ceva impotriva aceastor oameni.

Dar, cu siguranta, cineva se va uita cu masura la ceea ce au facut ei. Vreau sa le transmit ca nu asa se castiga alegerile. Oameni care au mizerii in interiorul lor nu pot castiga cu mizerii alegerile", a declarat Gheorghe Falca, care a mai mentionat ca mesajele au fost sterse.

Alegeri Arad 2012

Primarul a mai afirmat ca, in ultima perioada, mai multi politicieni au vorbit populatiei din Arad despre procesul sau: "De o saptamana, de cand a inceput campania electorala, Calimente, Parpala, Lia Ardelean, Ciupe si Leo Aslau vorbesc in toate intalnirile cu cetatenii despre condamnarea mea".

Primarul Falca, achitat in dosarul de coruptie

Gheorghe Falca a adaugat ca urmeaza sa vizioneze imaginile surprinse de camerele de luat supraveghere amplasate pe casa lui, pentru a identifica persoanele care au scris mesajele, fiind posibil sa depuna o plangere impotriva acestora.

Falca: Nu am divortat

In cadrul conferintei de presa, primarul Aradului a dezmintit si zvonurile aparute in oras si pe Internet, in ultimele luni, conform carora ar fi divortat la notar. Falca a spus ca se intelege foarte bine cu sotia lui Ela, ca isi iubeste familia si ca nu s-a pus problema unui divort. Primarul s-a aratat dispus sa prezinte presei certificatul de casatorie, pentru a elimina aceste zvonuri.

Magistratii Tribunalului Alba au decis, marti, achitarea primarului municipiului Arad, Gheorghe Falca, acuzat de luare de mita si abuz in serviciu contra intereselor publice, urmat de obtinerea unui avantaj patrimonial, cu consecinte deosebit de grave.

Falca a afirmat ca procesul in care a fost judecat pentru fapte de coruptie a avut un substrat politic, sustinand ca problemele au inceput dupa ce, in anul 2005, l-a deferit justitiei pe Gheorghe Tica, seful Politiei municipiului din acea vreme, sustinut de PSD.

"In anul 2005, eu am fost corect cu sistemul si l-am dat pe mana justitiei pe Gheorghe Tica, dupa ce acesta a venit la mine in birou cu mai multe dosare. Atunci, sistemul nu a fost de partea mea. Rodica Borza, fost consilier local PSD, a promis in sedintele de partid ca se va razbuna pentru ceea ce i-am facut lui Gheorghe Tica. M-a reclamat la DNA", a spus Gheorghe Falca.

Alegeri locale 2012

In ianuarie 2005, Gheorghe Tica a prezentat, intr-o conferinta de presa organizata in biroul primarului Gheorghe Falca, fisa de cercetare penala a fostului inspectorul scolar general Zoea Rotaru, acuzata ca a dat ordin ca unele calculatoare din scoli sa fie duse la sediul PSD pentru a servi in campania de alegeri din cadrul partidului, fapt sesizat la vremea respectiva de Falca.

Primarul Aradului a mai spus ca Fabrica de Zahar nu a functionat inca dinainte de 1989, iar dupa Revolutie a fost cumparata de un grup de investitori francezi. "In anul 2004, primarul Dorel Popa (PSD) a vandut unele terenuri de sub Fabrica de Zahar cu 10 euro metrul patrat. Un an mai tarziu, Elecon a solicitat alte terenuri, s-a constituit o comisie de negociere din partea Primariei, si a obtinut un pret de 16 euro pe metrul patrat pentru teren.

Cei de la DNA au citit intr-un ziar national ca terenul a fost revandut cu 100 de euro metrul patrat si au luat-o de buna. La fel au facut si cu locuinta de pe strada I.L. Caragiale. Casa aceea a fost construita in 1890. Chiar daca faceau o suta de evaluari nu putea sa le iasa un pret de 200.000 de euro, asa cum au scris in rechizitoriu. Casa a fost cumparata cu 16.000 de marci germane, masardata si vanduta cu 100.000 de euro", a explicat Falca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#Gheorghe Falca mesaje injurioase, #Gheorghe Falca primar Arad, #Gheorghe Falca achitat coruptie , #stiri PDL
Comentarii