Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Incepe batalia pentru functii in PD-L

Vineri, 09 Aprilie 2010, ora 12:28
1487 citiri
Incepe batalia pentru functii in PD-L
Foto: pdl.org

Democrat liberalii s-au reunit, vineri, in Consiliul National de Coordonare pentru a valida si pentru a da startul alegerilor in organizatiile judetele ale PD-L. Practic, vineri s-a dat startul luptei pentru functii la nivel local, dar si la nivel central. Atat garda veche a PD-L, cat si reformistii, ale caror propuneri au ramas fara ecou, vor sa ocupe functii in conducerea PD-L.

In urma organizarii alegerilor din teritoriu se asteapta schimbari in conducerea a peste 10 organizatii, care au obtinut rezultate slabe la ultimele alegeri electorale. Printre ele se numara Hunedoara, Gorj, Teleorman, Dolj, Braila, Vaslui, Iasi, Bacau, Botosani.

"Situatia este foarte simpla: rezultatele in alegeri ale unor filiale impun obligatia Biroului Permanent National de a demite conducerile actuale, de a numi un nou nucleu la carma acestor organizatii care sa organizeze alegerile la nivelul acestora", a declarat vicepresedintele Ioan Oltean, joi.

Noua conducere a PD-L va fi formata din presedinte, secretar general, trei secretari adjuncti, patru prim-vicepresedinti, 15 vicepresedinti si 14 secretari executivi. Pentru aceste functii se da lupta cea mare.

In acest moment, PD-L are 18 vicepresedinti, doi prim-vicepresedinti, un secretar general si doi secretari executivi.

Vasile Blaga are toate sansele sa-si pastreze functia de secretar general. Cele patru locuri de prim-vicepresedinti PD-L au o miza foarte mare. Radu Berceanu, Adriean Videanu, Theodor Stolojan si Valeriu Stoica si-ar dori o astfel de functie. Si problema locului de prim-vicepresedinte alocat unei femei ridica probleme: Elena Udrea, Roberta Anastase si Monica Macovei sunt numele vehiculate pentru aceasta functie.

Surse din PD-L sustin insa ca Adriean Videanu nu ar mai fi dorit la conducerea partidului, iar Monica Macovei a anuntat ca nu va candida pentru vreo functie de conducere.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#PDL conducere, #lupta functii conducere PDL, #PDL Conventie Nationala , #stiri PDL