Lectii de uninominal la usa cortului

Autor:
Luni, 22 Septembrie 2008, ora 14:41
2600 citiri
Lectii de uninominal la usa cortului
Foto: http://moshcalifar.wordpress.com/

Politica romaneasca a reusit sa rastoarne una dintre legile elementare ale fizicii, care ne spune, de cateva mii de ani, ca "nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma".

Ei bine, la politicienii nostri, fie ca sunt mitici bucuresteni sau ardeleni cu pretentii de lideri de partid, totul se castiga, prea putin se pierde si nimic nu se transforma.

A dovedit-o, joi, si ardeleanul Vasile Blaga, prin somatia adresata primarilor din toata tara: "Incepem vineri si sambata Votul uninominal pe intelesul tuturor. Asteptam doar sa nu fim incurcati de unii primari pentru a obtine autorizatiile necesare pentru ca actiunea sa se desfasoare absolut legal".

In urma cu doua saptamani, un alt sef democrat, Adriean Videanu, schitase si desfasuratorul misiunii PD-L-iste: "Prin metodele pe care deja le cunoasteti, corturile in strada, corturile portocalii, sa constituim puncte de informare legate de votul uninominal".

De fapt, Vasile Blaga, fostul candidat la Primaria Capitalei le-a cerut edililor un lucru devenit, si el, aproape banal: sa tolereze o ilegalitate. Operatiunea "votul uninominal explicat in corturi portocalii" nu este decat o campanie electorala inainte de termenul legal, adica exact ceea ce democratii nu mai pridideau sa acuze PSD ca face in urma cu patru ani.

Ce i-a oprit pe democrati sa initieze acest demers in urma cu cateva luni? Sau ce i-ar impiedicat sa desfasoare aceasta operatiune in corturi de culori neutre si fara simbolurile partidului? Raspunsul este logic: absolut nimic, dar de ce n-ar fura si ei startul in campanie? Ca acum patru ani pandeau fiecare miscare similara a social-democratilor e doar un detaliu, de care isi va aminti doar electoratul carcotas si neimblanzit de amnezie temporara.

Parca mai tine cineva minte, de exemplu cum tot in urma cu patru ani aceiasi democrati puneau PSD la stalpul infamiei pentru intelegerile cu PRM la impartirea consiliilor judetene.

Iata, acum pot si ei sa semneze acorduri de conjuctura pentru functii meschine in Senat! E drept, le-a sarit in cap tocmai presedintele Basescu, dar acum au ocazia sa-si repare greseala.

Campania "cu uninominalul la cort" mai e buna si la altceva: sa demonstreze ca zvonurile potrivit carora intelegerea cu PRM ar fi avut ca adevarata miza anihilarea uninominalului sunt doar fabulatii.

Pregatiti-va, asadar, sa fiti instruiti de PD-L. Cu o mana va vor ajuta sa buchisiti tainele colegiilor si ale mecanismului de redistribuire, iar cu cealalta va vor arata sigla lor electorala si listele de candidati.

Veti iesi din corturile portocalii, poate, ceva mai luminati. In urma dumneavoastra va ramane, insa, aceeasi colectie de umbre care in Romania se numeste politica si prin care orbecaim de atata amar de vreme.

Oana Dobre

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Criză de râs la o televiziune, în direct. Relatarea unui conflict în familie a provocat amuzamentul general VIDEO
Criză de râs la o televiziune, în direct. Relatarea unui conflict în familie a provocat amuzamentul general VIDEO
O prezentatoare TV din Polonia a izbucnit în râs în timpul unei transmisiuni în direct, ascultând povestea unui reporter despre o ceartă în familie pe teme politice. Incidentul a avut loc pe...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#PDL, #uninominal, #corturi, #colegii, #politica , #stiri PDL