Ziare.com

Mircea Cosea si-a dat demisia din PD-L

Vineri, 06 Noiembrie 2009, ora 12:16

   

Mircea Cosea si-a dat demisia din PD-L
Secretarul de stat Mircea Cosea, presedintele Institutului National de Administratie, si-a anuntat demisia din functie, dar si din Partidul Democrat Liberal spunand "ca din pacate interesele politice au incalcat logica economiei".

Mircea Cosea a anuntat ca, de vineri, prin decizia Curtii Constitutionale, care in opinia sa s-a grabit, termenul de judecare fiind stabilit initial pentru 9 decembrie, Institutul National de Administratie a fost desfiintat urmand sa devina serviciu in cadrul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici.

"Sunt de acord cu legea reorganizarii agentiilor de stat, insa nu accept ca sub aceasta umbrela sa se petreaca astfel de anomalii cum este desfiintarea INA. Desfiintarea INA a fost facuta pentru a fi intarita Agentia Nationala a Functionarilor Publici. INA a adus bani la bugetul de stat si va fi absorbita de ANFC care functioneaza din bani de la buget," a declarat Cosea care a precizat ca a trimis dosare lamuritoare tuturor institutiilor care puteau sa aiba un cuvant de spus impotriva deciziei de desfiintare a Institutului.

"Premierul Emil Boc nu m-a primit, iar la telefon mi-a spus ca am exact un minut pentru a explica situatia institutului, intrucat era ocupat cu primirea regelui Belgiei," a spus Mircea Cosea.

El a mai spus ca, in calitate de membru PDL nu a primit niciun fel de sprijin din partea partidului, in schimb, a primit scrisori de sprijin de la Institutul European de Administratie, din partea PSD-PC si PNL.

Cosea a spus ca desfiintarea INA atrage dupa sine returnarea de catre Romania a 12 milioane de euro, bani pe care Uniunea Europeana i-a alocat pentru infiintarea Institutului National de Administratie.

"Daca acest institut nu mai exista, Romania trebuie sa dea banii inapoi", a spus Cosea.

Secretarul de stat a spus ca joi a primit o scrisoare din partea Agentiei Nationale a Functionarilor Publici pentru consultari privind felul in care institutul va fi organizat in cadrul acestei agentii, dar ca a anuntat ca nu va participa la discutii. Cosea a mai spus ca detine informatii din care reiese ca atributiile institutiei pe care a condus-o vor fi preluate de societati private, lucru care ar fi fost realizat deja la Brasov.

Institutul National de Administratie a pregatit din 2001 pana in prezent 1.200 de functionari publici. Cei 86 de angajati ai Institutului au fost pusi la dispozitia Agentiei Nationale a Functionarilor Publici.

Sursa: rNews

Articol citit de 5749 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
22 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

coerenta

aici se vede eficaciatea reformelor propuse si adoptate de guvernul condus de Emil Boc! Eliminarea de agentii fara rost, in acest caz condusa de domnul Cosea, care ramas fara scaun a hotarat sa-si dea demisia. Adica el credea ca daca face parte din PDL agentia lui nu se va restructura!! Oricum raman la parerea ca guvernul condus de Emil Boc a fost si este cel mai Bun guvern de la revolutie pana azi!!!1

 

Si Basescu e cel mai bun matelot din galaxie nu?

Bai baieti... voi ati orbit de tot!

Nu ca nu mai vedeti realitatea... dar nu mai vedeti nimic si nu mai auziti nimic!

A ramas un singur neuron si el striga:
BA-SES-CU!
BA-SES-CU!
BA-SES-CU!
BA-SES-CU!
BA-SES-CU!
BA-SES-CU!
BA-SES-CU!
BA-SES-CU!
BA-SES-CU!
BA-SES-CU!
BA-SES-CU!

catelandru!!!

mai esti tu dragul meu!! Trebuie sa sti ca in primul tur alegerea mea nu este Basescu iar in al doilea depinde de alegerea mea prima daca va intra! Chiar daca nu sunt fan Presedinte asta nu ma impiedica sa analizez activitatile unor guverne si sa le compar!! Dupa o atenta observatie am vazut ca masurile luate de Emil Boc si colaboratorii lui erau planuri de dezvoltare pe termen mediu lung, fara de care o sa continuam sa inotam in mocirla cotidiana!!!!

Boby care se exprima ....

cam saracutz cu perceptia .
Credeai ca e ca la voi , la PNL ?

Nu mai plangeti !
Vine IZBAVITORUL GEOANA si face iar agentiile la loc .

Ca sa vezi ca in PD-L nu merge cu aranjamente ....

Lasa , ba, ca ajungem noi la putere si facem ce-am mai facut .
Sa te inscrii pe liste ....

Auzi ce nickuri si-a tras asta ... "sfarsitorul" , "azaleea" ....

Vand batistute !

Vand batistute,,PORTOCALII,, pentru cei-ce-l plang pe Mircea Cosa si se razbuna pe Basescu. Pe batistute scrie:
"BASESCU NU POATE FI INVINS".

cosea omu lu base

vorbim in decembrie....Cosea e unu din fripturistii dovediti Securisti pe care PDL i-a primit cu mainile largi deschise ca n-avea sefu Base cadre si o fugarea singur pe lenuta prin sediu dupa ce l-a gonit pe Petrica...

Vand batistute ! - partea a doua

Pe batistute scrie:
"ARDEALUL E PRIMUL DAR NOI VOTAM NUMAI BUCURESTENI SI NU ARDELENI".

Am vaccin Anti-Base

Acum e gratis, grabestete!

Mai zurbagiilor

Dar ca s-au pierdut, prin desfiintarea INA, 12 milioane de euro ati auzit?
Nu, ca va suna Basescu-n cap ca picatura chinezeasca.

daaaaaaaaaaa

citeste si da mai departe sustin pe Traian Basescu :

ptr ca vreau sa vad parlamentul dizolvat, daca se poate si cu ceva tancuri in piata, va rog. Se implinesc cei '20 ani' ai lui Brucan. M-am saturat! Vreau altceva si sunt convins ca dl Basescu e la un vot distanta sa scuteasca de acest chin.

Scoala de cadre

Merituosii absolventi ai dlui.Cosea sunt persoanele cu functii publice alese sau numite.Fiecare dintre noi ii vedem zilnic cat de performanti sunt.Fabrica de diplome manageriale a disparut!Urmeaza celelalte sugative de la buget.Privatizarea acestui institut este logica NUMAI DACA elevii(!)VOR ACHITA CURSURILE!

 

Si cat l-ati avut in partid era un mare specialist!

Acu, ca a iesit, abia vedeti ce om mic si rau era, nu?

Voi realizati ridicolul si penibilul a ceea ce spuneti?

Au inceput să se-mprăștie adunăturile zooportocalii patibulare?

Minunat.Adunăturile zooportocalii trebuiesc dezintegrate.
"Interficio interfeci interec".
Am zis.

ei na

citeste si da mai departe sustin pe Traian Basescu :

ptr ca vreau sa vad parlamentul dizolvat, daca se poate si cu ceva tancuri in piata, va rog. Se implinesc cei '20 ani' ai lui Brucan. M-am saturat! Vreau altceva si sunt convins ca dl Basescu e la un vot distanta sa scuteasca de acest chin.

Domnu' avocat Mitric ... ce mai faceti !?

Si eu sunt bine , multumesc si tot pe Basescu sustin !

Da' in secret , ca daca afla Goarna ma rupe ....

Oamenii normali la cap nu mai suporta!

Sau acum o sa ziceti de Mircea Cosea ca era un jeg, la fel cum face Vadim cu toti cei care pleaza la un moment dat?

Daca Romania ar putea sa plece cred ca si ea ar pleca!

Noroc ca Basescu poate sa plece si noi putem sa-i spunem PA!

 

Caracter urat are traseistul politic si oportunistul.

Nu am incredere intr-un traseist politic si intr-un oportunist.Cum nu a mai avut ciolanul de ros cum si-a dat demisia.Imi face scarba.

 

Fara traseisti politici si oportunisti.

Cand citeste o astfel de stire, tot poporul isi da seama de caracterul "frumos" al astuia, de la traseism politic la urmarirea propriului interes si "multa loialitate fata de partid."
Nu pot scrie altfel pentru ca pe ziare, dupa ce ca avem fel si fel de etape de parcurs cu logari etc (sa se poata stie cine si de unde sa scris) unele mesaje se mai cenzureaza.

 

Nimic grav !

Institutul ramane dar are un superior.
Cosea vrea independenta acestia, ceia ce nu se poate. D.l Boc a aratat ca acesta s-a transformat in institut privat,obtinand bani si nevarsandu-i la buget. Vrea d,l Cosa sa ne declare ,,pe cinstite,, veniturile anuale ale domniei sale ?.Poate pleca din sistem d.l Cosa,plinul este facut.....Deconcentratele ,uite,atinge si pe PD-L -istii vopsiti.

 

Subreda corabia, singur cirmaciul (in curind)

Hei, unde fugiti, mai baieti ! Vedeti ca se scufunda corabia si ati inceput s-o parasiti, care-ncotro ?! Asa se va intimpla de acum incolo...Rind, pe rind, tot mai multi vor parasi corabia marinarului...O sa traim si o sa vedem...Incepe numaratoare inversa...Astept Patapievicii, Pora, ssi toti ceilalti adulatori...

 

Probabil ca a incomodat pe cineva!

In Romania,treburile nu merg bine..din cauza clientelei politice,a incompatibilitatii fata de functiile detinute,a lipsei de profesionalism si punerea in functiune a orgoliilor pros.testi!

 

Cosea

Acest domn cind maninca struguri,zice ca sunt acri,cineva l-a invatat sa plece de acolo si atunci spune ca nu-i mai raspunde nimeni,dinsulchiar ne crede timpiti si prosti?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor