Mircea Cosea si-a dat demisia din PD-L

Vineri, 06 Noiembrie 2009, ora 12:16
6141 citiri
Mircea Cosea si-a dat demisia din PD-L

Secretarul de stat Mircea Cosea, presedintele Institutului National de Administratie, si-a anuntat demisia din functie, dar si din Partidul Democrat Liberal spunand "ca din pacate interesele politice au incalcat logica economiei".

Mircea Cosea a anuntat ca, de vineri, prin decizia Curtii Constitutionale, care in opinia sa s-a grabit, termenul de judecare fiind stabilit initial pentru 9 decembrie, Institutul National de Administratie a fost desfiintat urmand sa devina serviciu in cadrul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici.

"Sunt de acord cu legea reorganizarii agentiilor de stat, insa nu accept ca sub aceasta umbrela sa se petreaca astfel de anomalii cum este desfiintarea INA. Desfiintarea INA a fost facuta pentru a fi intarita Agentia Nationala a Functionarilor Publici. INA a adus bani la bugetul de stat si va fi absorbita de ANFC care functioneaza din bani de la buget," a declarat Cosea care a precizat ca a trimis dosare lamuritoare tuturor institutiilor care puteau sa aiba un cuvant de spus impotriva deciziei de desfiintare a Institutului.

"Premierul Emil Boc nu m-a primit, iar la telefon mi-a spus ca am exact un minut pentru a explica situatia institutului, intrucat era ocupat cu primirea regelui Belgiei," a spus Mircea Cosea.

El a mai spus ca, in calitate de membru PDL nu a primit niciun fel de sprijin din partea partidului, in schimb, a primit scrisori de sprijin de la Institutul European de Administratie, din partea PSD-PC si PNL.

Cosea a spus ca desfiintarea INA atrage dupa sine returnarea de catre Romania a 12 milioane de euro, bani pe care Uniunea Europeana i-a alocat pentru infiintarea Institutului National de Administratie.

"Daca acest institut nu mai exista, Romania trebuie sa dea banii inapoi", a spus Cosea.

Secretarul de stat a spus ca joi a primit o scrisoare din partea Agentiei Nationale a Functionarilor Publici pentru consultari privind felul in care institutul va fi organizat in cadrul acestei agentii, dar ca a anuntat ca nu va participa la discutii. Cosea a mai spus ca detine informatii din care reiese ca atributiile institutiei pe care a condus-o vor fi preluate de societati private, lucru care ar fi fost realizat deja la Brasov.

Institutul National de Administratie a pregatit din 2001 pana in prezent 1.200 de functionari publici. Cei 86 de angajati ai Institutului au fost pusi la dispozitia Agentiei Nationale a Functionarilor Publici.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#mircea cosea, #Mircea Cosea demisie PDL, #Institutul National Administratie , #stiri PDL