Opinii: Stabilitate de fatada sau socul unei demiteri pentru redresare

Luni, 07 Iunie 2010, ora 22:05
1371 citiri
Opinii: Stabilitate de fatada sau socul unei demiteri pentru redresare

Stabilitatea si unitatea unei echipe sunt date de rezultatele obtinute intr-un timp determinat. Indiferent de natura echipei, fie ca este una sportiva sau un grup care trebuie sa atinga niste obiective, aceasta trebuie la un moment dat sa obtina rezultate care pot fi masurabile. Daca aceste rezultate sunt pozitive, atunci satisfactia si increderea sunt la cote inalte iar activitatea team-ului poate continua in aceleasi conditii.

Coordonatorul unei echipe este cel care raspunde primul pentru rezultatele grupului. In cazul esecurilor sau al rezultatelor negative, el este primul sacrificat si inlocuit.

In lumea fotbalului, de multe ori, in cazul neindeplinirii unor obiective strategice sau al instalarii unei stari de frustrare in randul echipei, antrenorul echipei isi depune demisia sau este demis, din cauza ratarii obiectivelor trasate la inceputul unei anumite perioade contractuale.

Uneori, jocul echipei nu are randamentul scontat iar pozitia in clasament este una mediocra. Alteori, clasamentul este satisfacator, dar atmosfera in randul echipei este foarte tensionata, iar jocul practicat este unul extrem de slab.

In ambele cazuri conducerea administrativa negociaza cu staff-ul tehnic si se ajunge la un acord de reziliere a contractului. In cele mai multe cazuri, este invocata ca argument pentru demitere necesitatea instalarii unei stari de soc in cadrul echipei, o stare care sa-i trezeasca la realitate pe membrii echipei. Este deci necesara o terapie de soc in cadrul grupului.

Intotdeauna, antrenorul are preferatii sai, iar dupa plecarea lui, acestia pot ramane in randul echipei sau pot pleca. In acelasi timp, si inlocuitorul care urmeaza sa vina va adopta o alta strategie care va include si alte tipologii de jucatori.

Avem la momentul actual, Guvernul Emil Boc. Acesta si-a inceput actul de guvernare, contractul cu tara la inceput de an 2009. Acest guvern a avut trasate niste obiective pe care si le-a asumat si pe care a promis ca le va indeplini: modernizarea statului, definirea si aplicarea unor masuri anticriza, masuri de atenuare a efectelor crizei asupra populatiei, gasirea unor stimuli care sa sprijine economia privata ...

Guvernarea bicolora pedelisto - pesedista a fost girata de presedintele Traian Basescu datorita majoritatii parlamentare de care se bucurau cele doua partide la acel moment. Stim foarte bine cum s-a derulat acest mariaj fortat si am fost martorii destramarii lui.

Personajul principal, conducatorul de osti de la acea vreme a ramas inca in picioare. Antrenorul care a condus si a format prima echipa a ramas in staff chiar daca s-au mai facut cateva spoieli pe ici pe colo. Jocul prestat de echipa sa a fost insesizabil, pe alocuri cu accente de submediocritate.

La un moment dat, conducerea legislativa a pus-o de-o motiune si l-a dat jos pe antrenor, iar echipa parea ca se va destrama. Multi dintre noi am crezut ca acesta va fi mult asteptatul soc din sanul echipei iar acesta se va redresa si isi va corecta actiunile.

S-au derulat alte jocuri, mai putin sportive, iar la final vechiul antrenor a devenit noul prim-ministru al Romaniei. Am aflat cu aceasta ocazie ca noul guvern avea nevoie de continuitate, iar girantul acestei continuitati nu putea fi altul decat domnul Emil Boc.

Urma ca masurile, ce incepusera a fi aplicate, sa fie continuate in aceeasi formula si in acelasi ritm calendaristic. "Stabilitate" era cuvantul care ne indemna sa avem incredere in noul Executiv. Dupa principiul, "mai bine cu acelasi guvern decat fara niciunul", s-au trasat alte obiective, s-au facut alte promisiuni si am fost pusi sa asteptam.

Pe masura trecerii timpului, asteptarea noastra a devenit tot mai apasatoare, pentru ca jocul echipei noastre scartaia, din toate incheieturile, si ne ducea spre fundul clasamentului European.

Cert este ca am ajuns la fundul clasamentului si nu reusim sa ne miscam de acolo. Ce facem, schimbam antrenorul sau isi da el demisia? Nu numai, ca obiectivele s-au dus pe apa sambetei, dar am mai si retrogradat intr-o liga inferioara . Liga inferioara unde buzunarele sunt din ce in ce mai goale iar nivelul de trai a capatat o culoare gri.

Nu avem nevoie de un soc in randul echipei, un soc ce trebuie sa le arate ca realitatea e alta si trebuie sa inceteze sa mai viseze la liga campionilor? Nu trebuie sa vina alt antrenor insotit de cativa jucatori valorosi care sa incerce promovarea in liga superioara?

Noi intrebam, partea administrativa raspunde. Nu este nevoie de alt antrenor, avem nevoie de stabilitate la nivelul politicului. Zicea si Iliescu, odata, ca avem nevoie de liniste. Mai putem avea stabilitate, cand nelinistea ne cuprinde? Mai putem spera in rezultate bune daca noi nu mai avem incredere in vechiul si noul antrenor? Nu avem decat sa asteptam o noua retrogradare si poate ca vom fi lasati sa recladim echipa cu juniorii crescuti in propria curte. Decat o stabilitate de fatada mai bine o reconstructie din temelii dusa pe termen indelungat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#Guvern Boc, #masuri austeritate Guvern, #reduceri salarii bugetari , #stiri PDL
Comentarii
Poza Nastratin
Nastratin
rank 1
situatia actuala a Romaniei are o singura cauza: lipsa justitiei...Justitia corupta si securisto-comunista a nascut mega-escrocii din politica si economia Romaniei...