Pasii letali ai PDL pentru cucerirea Romaniei (Opinii)

Joi, 08 Septembrie 2011, ora 19:10
4076 citiri
Pasii letali ai PDL pentru cucerirea Romaniei (Opinii)

Este evidenta teama PDL de viitorul sau politic, in special cel apropiat. Cu mic cu mare, toti membrii marcanti ai democratilor clameaza victoria zdrobitoare in fata competitorilor, in anul electoral 2012. Auzim ca vor guverna confortabil, ca romanii se vor trezi si vor intelege justetea actiunilor austere. Numai ca nimeni nu are curaj sa rosteasca aceste cuvinte inn fata maselor, ci le glasuiesc pe la colturi sau la scoli de vara.

Tehnica folosita, actualmente, de PDL este binecunoscuta celor care au mari emotii inaintea unui eveniment important. Atunci cand iti e teama de evenimentul ce urmeaza, fie ca e vorba de un examen sau de un banal consult medical, incerci sa te incurajezi singur. Iti spui in gand ca totul va fi bine, ca nu se va intampla nimic rau si vei trece cu bine peste aceasta etapa a vetii tale. Singura diferenta la PD-L este ca spun toate aceste lucruri cu voce tare, in loc sa le repete in gand.

Spun cu voce tare si actioneaza pe sub masa. Stiind ca sansele de a ramane in fruntea tarii si dupa 2012 sunt extrem de limitate si nedorind sa impartaseasca soarta PNTCD, dupa momentul CDR, portocaliii au adoptat o strategie menita a-i tine macar in viata, daca nu-i va putea propulsa in frunte. N-am inteles ce calcule fac cei de la PDL, dar ca sa poti guverna Romania trebuie sa ai majoritate in Parlament. Or, nu vad cine din actuala coalitie de guvernamant ar putea ajuta PD-L sa realizeze acest deziderat.

Dar sa revenim la tehnicile PDL de cucerire a Romaniei. Primul pas a fost facut atunci cand s-a decis ca primarii sa fie alesi dintr-un singur tur. Evident, la prima vedere, toate aceste miscari sunt proclamate ca fiind menite a reduce cheltuielile de la bugetul statului. Sa fim seriosi, cand Curtea de Conturi ne spune ca, intre 2008-2010, institutiile publice au cheltuit ilegal 10 miliarde de euro de la bugetul statului, mai ca te podideste rasul la gandul ca niste economii infime ar putea scoate tara din prapastie. Ratiunea este alta.

La nivel local, alegatorii voteaza, in primul rand, omul si de-abia apoi partidul. Partidul are rolul sau, indiscutabil. Acela de a-i face campanie electorala candidatului, care nu s-ar fi putut descurca pe cont propriu. Si, bineinteles, de a aloca bani pentru mici si bere la bufetul din sat. E plina tara de primari pedelisti, asa ca, la acest nivel, portocaliii stau bine. Gandindu-ne ca, de obicei, primarul in exercitiu nu are cum sa rateze primul loc la intaiul tur, datorita masinariei de partid care se pune in functiune, devine clar de ce formatiunea lui Emil Boc tine cu tot dinadinsul ca alesii locali sa vina in fruntea comunitatii din primul tur.

Problema este ca, la nivel local, nemultumirile comunitatii sunt evidente, iar timpul ramas pana la vara extrem de scurt. Asa ca se va decide comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare. Dar nu se ia in calcul ca cele doua scrutinuri sa fie mutate in vara, cand erau programate localele, ci de-abia in toamna. 4 luni inseamna totusi ceva, iar calculele PDL spun, probabil, ca pana atunci mai pot racola ceva alesi in exercitiu, pe modelul UNPR, care de curand a strans vreo 25 de primari USL din teritoriu.

Daca alegerile locale ar fi avut loc in vara, iar PDL ar fi inregistrat un scor dezastruos, legislativele din toamna ar fi pecetluit definitiv soarta cruda a democrat-liberalilor. Asa ca pedelistii mizeaza pe convingerea maselor, prin metode gen "Pinalty", care a cucerit judetul Neamt cu "chilotii", cei care au "chilotat" autobuzele.

Persuadezi, manipulezi la gramada, ca poate iese ceva si cheltui mult mai putin. In plus, la 8 buletine de vot, cate se preconizeaza ca va avea un alegator care intra in cabina de vot, e usor sa-l derutezi pe saracul om.

”Le este teamă de mine”. Declarația lui Cătălin Cîrstoiu despre contracandidații săi, în fața unor sticle cu ”tărie”
”Le este teamă de mine”. Declarația lui Cătălin Cîrstoiu despre contracandidații săi, în fața unor sticle cu ”tărie”
Candidatul PSD-PNL pentru Primăria Generală a Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, afirmă că le-a cumpărat, de la un târg din curtea Ministerului Agriculturii, câte o sticlă de tărie...
Drumul anevoios al strângerii semnăturilor pentru alegeri: ”În 2020 s-a putut online, în 2024 trebuie cu pixul” VIDEO
Drumul anevoios al strângerii semnăturilor pentru alegeri: ”În 2020 s-a putut online, în 2024 trebuie cu pixul” VIDEO
Cu doar câteva zile înainte de termenul până la care trebuie depuse semnăturile pentru candidaturile la alegerile locale și europarlamentare, candidații AUR și ai Alianței Dreapta Unită...
#PDL alegeri, #Boc Basescu PDL, #strategie PDL , #stiri PDL