PD-L are probleme cu un candidat-fantoma

Miercuri, 16 Aprilie 2008, ora 11:03
2224 citiri
PD-L are probleme cu un candidat-fantoma

Un individ misterios candideaza din partea PD-L pentru primaria Bacau desi nu este membru al partidului. Avocatul Vasile Botomei (foto) si-a depus oficial candidatura la primarie. Liderii filialei locale PD-L au facut plangere penala impotriva acestuia acuzandu-l de uz de fals, informeaza editia online a ziarului Evenimentul Zilei.

Filiala PD-L Bacau este de trei zile in fierbere, dupa ce a descoperit ca este posibil sa se trezeasca fara candidat la functia de primar al orasului.

Ioan Chiriac, candidatul de drept al partidului cu pricina, ar putea sa ramana in afara cursei electorale deoarece legea spune ca nu se pot inregistra doua candidaturi din partea aceleiasi formatiuni politice pentru aceeasi functie.

"Sambata, 12 aprilie, s-a inregistrat cererea candidatului Botomei Vasile la Primaria Bacau, din partea PD-L. A doua zi, a mai adus acte in completare, iar luni s-a emis Hotararea numarul 3 a BEM Bacau prin care s-a dispus inregistrarea candidatului. Nu am avut motive care sa impiedice depunerea candidaturii", sustine judecatorul Simona Pamfil, loctiitorul presedintelui BEM Bacau.

Conducerea PD-L Bacau a depus la Biroul Electoral o contestatie care trebuie solutionata de instanta in 48 de ore.

Daca Vasile Botomei pierde si va depune contestatie, trebuie solutionata in regim de urgenta, adica in 24 de ore.

Contestatiile trebuie rezolvate in maximum trei zile, aproape de termenul limita pana la care Ioan Chiriac mai are dreptul sa depuna la BEM Bacau documentele prin care isi anunta oficial candidatura.

In plin scandal, Botomei sustine ca are girul lui Theodor Stolojan si indemnul lui Traian Basescu sa fie lider PD-L la Bacau.

"Traian Basescu m-a chemat la Bucuresti, pe vremea cand era primar si lider PD. Mi-a semnat carnetul de membru de partid si m-a asigurat ca de oameni ca mine e nevoie pentru a fi lideri la Bacau", povesteste Vasile Botomei.

Avocatul recunoaste ca nu a primit nimic in scris, dar spune ca vorbele presedintelui i-au fost de-ajuns.

Astfel, Botomei a inregistrat filialala judeteana la Ministerul Finant elor, a obtinut certificat fiscal si a deschis cont la Trezorerie. A infiintat si un nou site al partidului: www.partiduldemocratnational.ro.

"Am o imputernicire semnata de Theodor Stolojan, prin reprezentantii sai legali, pentru a prelua sefia organizatiei Bacau a PD-L. Cei care pretind acum ca sunt lideri nu au documente ca organizatia judeteana ar fi fost infiintata, deci functioneaza in afara legii", considera Vasile Botomei.

Raluca Turcan, deputat PD-L, a declarat ca "delegarea lui Vasile Botomei nu este posibila in conditiile pe care acesta le invoca. El nu are nevoie de imputernicire de la Theodor Stolojan, ci de la Emil Boc, presedintele PDL".

Reprezentantii filialei locale a PDL au depus ieri o plangere penala impotriva lui Vasile Botomei pentru ca a falsificat imputerniciri de la structurile centrale.

"Toata situatia este o bufonerie. Domnul Botomei are accese de nebunie, dar de aceasta data nebunia ii este controlata de cineva. Vom afla de catre cine si vom face public acest lucru", spune revoltat Vasile Nistor, liderul organizat iei judetene PDL Bacau.

Tot ieri, conducerea PDL Bacau a dat in judecata Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Bacau pentru a lamuri modul in care Botomei a obtinut certificatul fiscal in numele formatiunii.

"Cel care a studiat actele nu a observat mentiunea din protocolul de fuziune al PNL cu PD. Ne asuma m faptul ca am emis un certificat fiscal eronat", declara Teodor Luputi, directorul executiv al DGFP Bacau.

In 2004, Vasile Botomei a infiint at Baroul Bacau, in cadrul Uniunii Barourilor Constitutionale, si a dat in judecata intreg baroul traditional pentru ca ar functiona in ilegalitate.

In 2007, avocatul l-a dat in judecata si pe primarul Romeo Stavarache, pentru ca primaria nu i-a eliberat o autorizatie si a cerut daune de cateva sute de mii de lei.

Vasile Botomei e prezent la marea majoritate a sedintelor de consiliu, de unde a fost dat afara de cateva ori din cauza vehementei cu care contesta anumite hotarari.

Iar in 2006, avocatul a fost luat pe sus de fortele de ordine dupa ce a facut scandal la o intalnire de la Hotelul Marriott din Capitala.

Coaliția PSD-PNL își decide astăzi candidatul, la Primăria Capitalei. Care sunt variantele pe care pot merge cele cele două partide
Coaliția PSD-PNL își decide astăzi candidatul, la Primăria Capitalei. Care sunt variantele pe care pot merge cele cele două partide
Coaliţia PSD-PNL se reuneşte, luni, la ora 10.00, pentru a decide dacă medicul Cătălin Cîrstoiu rămâne candidatul la Primăria Capitalei, în urma acuzaţiilor privind incompatibilitatea...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#Vasile Botomei, #candidat, #PDL, #primaria, #bacau , #stiri PDL