PD-L si-a lansat in piata programul pentru agricultura

Duminica, 12 Octombrie 2008, ora 20:25
1245 citiri
PD-L si-a lansat in piata programul pentru agricultura
Foto: emm.ro

Liderii nationali ai PD-L au lansat, duminica, la Suceava, componenta pe agricultura a ofertei de guvernare a partidului, sub sloganul "Produse romanesti - piete europene", pe scena pe care acestia au urcat fiind amenajata o micro-piata cu produse romanesti.

Pe scena unde au urcat rand pe rand Emil Boc, Theodor Stolojan, Gheorghe Flutur, Adriean Videanu, Sulfina Barbu si Ioan Oltean a fost amenajata o micro-piata agro-alimentara cu produse romanesti, avand in fundal o piata europeana, printre cei care vindeau la tarabe aflandu-se si Matei Barbu, un taran din sudul tarii, fost consilier al lui Gheorghe Flutur de la Ministerul Agriculturii, informeaza NewsIn.

Vicepresedintele PD-L Gheorghe Flutur a explicat ca obiectivul inclus in programul de guvernare al democrat-liberalilor este ca produsele romanesti sa ajunga in cosul de cumparaturi al fiecarui european.

Declaratia lui Flutur a fost sustinuta si de Theodor Stolojan, care a spus ca "din tara net importatoare a produselor agro-alimentare, Romania trebuie sa ajunga o tara net exportatoare de produse agro-alimentare" si a explicat ca exista o legatura puternica intre turism si agricultura ecologica.

"Romania are o suprafata agricola la fel de mare cu cea a Frantei. Acesta este avantajul nostru, avem un potential enorm pentru turism. Bulgarii si ungurii, ca sa nu vorbim despre Austria sau Portugalia, obtin miliarde de euro din turism. De aceea trebuie sa promovam zonele de nisa ale turismului - agroturismul, turismul religios, turismul balneo-climateric", a spus Stolojan.

Printre coordonatele principale ale componentei de turism a programului de guvernare PD-L, Gheorghe Flutur a amintit cresterea subventiei la 300 de euro pe hectar pana in 2012, reducerea accizei la motorina pentru agricultura de 12 ori, dublarea valorii rentei viagere de la 50 la 100 de euro pe hectar pe an pentru stimularea gruparii suprafetelor de teren si intabularea gratuita a terenurilor.

De asemenea au mai fost mentionate dublarea suprafetei agricole amenajata pentru irigatii, dotarea cu aparatura pentru irigatii a micilor ferme, extinderea suprafetei de paduri de la 26,7 la 30% din suprafata totala a tarii, in special in sudul Romaniei unde exista pericolul de desertificare, reabilitarea a 10.000 de kilometri de drumuri judetene si atragerea unei parti din populatia din mediul rural in zona serviciilor neagricole.

Amenzi la Arad după ce o firmă a folosit fertilizatori organici care au provocat miros și disconfort în oraș
Amenzi la Arad după ce o firmă a folosit fertilizatori organici care au provocat miros și disconfort în oraș
O societate comercială care exploatează suprafeţe mari de terenuri agricole de la marginea oraşului Arad a primit două amenzi, în total 110.000 de lei, după ce a împrăştiat fertilizatori...
Programul complet al României la turneul final EURO 2024
Programul complet al României la turneul final EURO 2024
Naționala Ucrainei completează grupa României la turneul final al Campionatului European de fotbal, programat în Germania. Ucraina va fi chiar prima adversară a tricolorilor la EURO 2024,...
#PDL, #suceava, #lansare, #program, #agricultura, #Piata, #scena , #stiri PDL