Ziare.com

PDL a depus plangere penala impotriva lui Victor Ponta

Vineri, 08 Iunie 2012, ora 15:42

   

PDL a depus plangere penala impotriva lui Victor Ponta
Europarlamentarul PDL, Traian Ungureanu, a declarat vineri ca PDL a depus plangere penala pentru abuz in serviciu impotriva lui Victor Ponta deoarece premierul nu a pus in aplicare decizia Curtii Constitutionale de restituire a banilor primarilor, decizie ce a fost publicata si in Monitorul Oficial.

"PDL a depus astazi (vineri n.red.) plangere penala la Parchet impotriva primului ministru Victor Ponta pentru abuz in serviciu. Mai exact, este vorba de ordonanta de Guvern care a luat banii comunitatilor locale in mod ilegal si neconstitutional" , a spus el.

Democrat-liberalul a adaugat ca decizia Curtii Constitutionale a fost publicata in Monitorul Oficial si astfel banii luati primarilor trebuie "deblocati" si restituiti.

PDL ii face plangere penala lui Ponta pentru abuz in functie, daca nu da inapoi banii primarilor

"De ieri (joi - n.red.), decizia Curtii Constitutionale e publicata in Monitorul Oficial, asa incat ramane un singur lucru de facut. Banii luati fara respectul legii trebuie imediat deblocati si inapoiati. Asa cum v-am spus, am depus plangere penala impotriva domnului Ponta pentru abuz in serviciu" , a conchis Traian Ungureanu.

Guvernul se afla in termenul legal in care trebuie sa ia masurile necesare pentru respectarea deciziei Curtii Constitutionale privind restituirea sumelor neutilizate de catre autoritatile locale fara arierate sau cu proiecte finantate din fonduri nerambursabile, a explicat MFP, joi.

"Amendarea reglementarilor legale conform deciziilor Curtii Constitutionale se realizeaza in termen de maximum 45 de zile de la data publicarii deciziei instantei constitutionale in Monitorul Oficial, conform art. 147 din Constitutia Romaniei, republicata.

In consecinta, Guvernul se afla in termenul legal in care trebuie sa ia masurile necesare pentru respectarea deciziei Curtii Constitutionale, prin urmare domnul Blaga nu are motive legale sa depuna plangerea la care se refera", a transmis Ministerul Finantelor Publice legat de afirmatiile presedintelui al Senatului, Vasile Blaga, de joi, privind intentia Partidului Democrat Liberal de a depune o plangere penala impotriva Guvernului pentru sumele restituite de catre primarii la Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Executivului.

Solutia legala, prezentata de Finante

In urma analizei acestor informatii, Ministerul Finantelor Publice va prezenta Guvernului solutia legala pentru aplicarea deciziei Curtii Constitutionale. De asemenea, organele de control ale Ministerului Finantelor Publice vor trece imediat la verificarea fundamentarii solicitarilor si a justificarii cheltuielilor efectuate de catre unitatile administrativ teritoriale care au primit fonduri prin HG nr. 255/2012.

Curtea Constitutionala a confirmat, in motivarea deciziei sale, temeiul legal pe baza caruia Executivul a emis Ordonanta de urgenta a Guvernului 15/2012, prin care a dispus restituirea sumelor neutilizate de catre primarii, aratand ca "Guvernul in urma unei analize obiective este indreptatit sa retraga sumele alocate initial, altfel ar fi deturnat insusi scopul acordarii acestora.

Astfel, Curtea retine ca, in ceea ce priveste sumele din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, acesta poate interveni prin acte normative atat in sensul majorarii, cat si in sensul diminuarii bugetelor locale fara a exista o conditie referitoare la momentul interventiei acestuia".

Sursa: rNews

Articol citit de 2169 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Priviti acest individ....

....fotografia ne spune totul...orice comentariu este de prisos!

 

DOAMNE DUMNEZEULE !...

Fiecarei vietzuitoare de pe Pamint, Big D. i-a dat minimum necesar supravietzuirii...

"Asta", cu ce i-o fi gresit?!?
Si nu ma refer, strict, la ... "frumusetzea" ... botticelli-ana!!!

Oricum, cine "doreshte" o ... intrerupere de sarcina nedorita, fara chiureta, fara dureri, fara singerare si fara ... consecintze, sa-si puna poza asta in fatza patului...
Rezultat 100%, garantat!

Spre deosebire de rezultatele din alegeri...

Maaaaa, maestre, ma...
Daca ai fi fost contemporan cu Picasso, cu sigurantza "Guernica" ar fi doar ... al doilea tablou al maestrului!

Primul ar fi purtat numele de...

"Nud ... exoftalmic cu paralaxa heterotropica si strabism giganteea divergent"...

Nici nu vreau sa ma gindesc cite parale ar fi facut lucrarea. Probabil foarte multe...

Tuuu, nu faci nici 2 parale!...

Bai Qvasimodo tot imbecill si pupinkurrist scirboss ai ramas

Poate o sa vezi precizarile Curti date astazi si atunci o sa intelegi cit de timpitt esti si de linge kurr la fundul PDL-istilor. Voi vorbiti de penal kriminallilor? Voi care ar trebui sa zaceti toti la JIlava?
Un guvern mai kriminnal si imbecill ca cel al portocaliilor nu a existat in istoria clasica sau moderna a Romaniei. Sikttir chiorrule ia-te de mana cu chiorrul alalalt care a distrus Romanaia cu hahaielile lui de betivann inveterat si cu o piatra de git aruncativa in Dunare .

 

Imi inchipui

o discutie ochi in ochi intre acest clown pe nume TRU si Augustin Zegrean ( alt incrucisator ). sa-si spuna unul altuia " uita-te in ochii mei...!"

 

Evidenta

Disaster, imi permit sa te corectez, TRU este DEZcrucisator! Si inca unul puternic. Eu nu as putea sa stau cu el de vorba fata in fata mai mult de 10 secunde fara sa ma fac de ras.

!!!

banii aceia nu au fost luati inapoi de catre prim ministrul Ponta pe nedrept in schimb Ungureanu cand a alocat acei bani i-a alocat pe nedrept pentru ca a favorizat primariile care apartin de PDL !!! daca era corect dadea bani la toate primariile indiferent de culoarea politica !!!

 

Banii

Oameni buni... banii astia nu au fost luati cu forta, ci erau bani alocati fara principiu de moraliotate... Acesti bani sint utili la buget pt pensii si salarii... nu pt primarii PD.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor