PDL il propune pe Iancu Gheorghe ca Avocat al Poporului

Luni, 20 Iunie 2011, ora 22:54
1661 citiri
PDL il propune pe Iancu Gheorghe ca Avocat al Poporului
Foto: ziuaveche.ro

Conducerea democrat-liberala a validat candidaturile pentru posturile vacante dintr-o serie de institutii, una dintre ele fiind cea prin care PDL il propune pe Iancu Gheorghe ca Avocat al Poporului.

Pe langa acest post, pedelistii au aprobat prin vot candidatura la o functie de membru titular in Consiliul National al Audiovizualului a lui Valentin Alexandru Jucan, in timp ce Mihail Badea este propus ca supleant. De asemenea, la CNVM este propus ca membru Sorin Florescu. Pentru un post de membru in Comisia de Supraveghere a Pensiilor Private este sustinut de catre democrat-liberali Ion Ghizdeanu.

Pentru ocuparea postului vacant din Consiliul de Administratie al Casei Nationale de Sanatate a fost nominalizat Vasile Adrian Muresan. Pentru Comisia de Supraveghere a Asigurarilor au fost desemnate doua candidaturi: Cristian Constantinescu pentru functia de presedinte, iar membru este propus fostul deputat Cristian Ilie.

"Propunerile urmeaza sa fie discutate si cu ceilalti parteneri din Coalitie urmand ca in final sa existe propuneri comune si urmeaza sa trecem la momentul politic al votarii acestor propuneri in Parlament. CV-urile au fost foarte atent examinate", a declarat purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu.

Mandatul actualului Avocat al Poporului, Ioan Muraru, a expirat la data de 15 mai 2011. Parlamentul are obligatia de a declansa procedurile de numire a unui nou Avocat al Poporului.

Propunerile de candidati se fac catre Birourile Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului, la recomandarea grupurilor parlamentare din cele doua Camere ale Parlamentului. Candidatii trebuie sa aiba pregatire juridica superioara, inalta competenta profesionala, o vechime de cel putin 18 ani in activitatea juridica sau in invatamantul juridic superior.

In cazul in care candidatul ocupa o functie incompatibila sau face parte dintr-un partid politic, acesta va trebui sa demisioneze in momentul numirii in functia de Avocat al Poporului. Candidatii vor fi audiati de comisiile juridice din cele doua Camere ale Parlamentului.

Candidatul care intruneste cel mai mare numar de voturi ale deputatilor si senatorilor este numit Avocatul Poporului.

Avocatul Poporului este numit pe o perioada de cinci ani pentru "apararea drepturilor si libertatilor persoanelor fizice".

USL il va propune pe Valer Dorneanu pentru a ocupa postul de Avocat al Poporului, acesta detinand in acest moment pozitia de adjunct al Avocatului Poporului.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#PDL propunere Avocatul Poporului, #candidaturi posturi vacante , #stiri PDL