PDL scade in sondaje - a ajuns la 15,80% - sondaj IMAS

Luni, 30 Ianuarie 2012, ora 07:54
5702 citiri
PDL scade in sondaje - a ajuns la 15,80% - sondaj IMAS
Foto: Arhiva

Un sondaj IMAS realizat la inceputul acestui an, comandat de "Adevarul" dupa izbucnirea protestelor, arata ca democrat liberalii sunt in cadere libera.

Fata de sfarsitul anului trecut, cand aveau 21,50% din preferintele romanilor, in ianuarie 2012, procentul a scazut la 15,80 la suta. Daca anul trecut l-au inceput cu 16,70%, democrat-liberalii au atins pragul de jos in iulie 2011, cand ajunsesera la 14,50%.

Pe primul loc la capitolul "Optiuni de vot la alegerile parlamentare" se afla, potrivit sondajului preluat de Adevarul in ianuarie 2012, USL, cu 53,40%, inregistrand o crestere fata de luna decembrie a anului trecut, cand avea 49,20%.

Partidul Poporului (PP) al lui Dan Diaconescu vine puternic in spatele PDL, avand 13,90%, in crestere fata de luna trecuta, cand avea 11,80%. O usoara crestere a inregistrat si formatiunea condusa de europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor, PRM, de la 6,40% cat avea in decembrie, la 6,60%.

Pedelistii pariaza pe cat au pierdut in sondaje

Potrivit cercetarii IMAS, UDMR a crescut nesemnificativ, de la 5,70% in decembrie, la 5,80% in ianuarie 2012. In octombrie anul trecut, formatiunea condusa de ministrul Culturii, Kelemen Hunor, inregistra chiar 7,40%, cel mai inalt nivel din 2011. PNG, partidul europarlamentarului Gigi Becali, are in prezent 1,60%, in timp ce in decembrie avea 2,20%.

Cu doua fotolii de ministru in actuala schema guvernamentala, formatiunea generalului Gabriel Oprea, ministru de Interne, nu are nici macar un procent in "Barometrul Adevarul", totalizand 0,90%, un scor injumatatit fata de ultima luna a anului trecut, cand ajunsese la 1,80%. Potrivit cercetarii IMAS, 2% dintre respondenti au alte preferinte electorale decat cele trecute in chestionar.

Presedintele SUA, Barack Obama, este pe primul loc la capitolul "Incredere in personalitatile publice (aprecieri pozitive)" dintre "vedetele" internationale, insumand 41,5%. Mare incredere au romanii si in cancelarul german, Angela Merkel, care are 39,8%. In presedintele francez Nicolas Sarkozy si-au pus increderea 22,2% din respondenti, in timp ce premierul rus, Vladimir Putin, este "votat" la capitolul "incredere" de 18,5% dintre cei chestionati.

Sondajul de opinie a fost realizat in perioada 11-17 ianuarie, cuprinzand si zilele cele mai fierbinti ale protestelor de strada. Volumul esantionului este de 1.039 de persoane, iar eroarea maxima de plus, minus, 3%.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#sondaj politic, #sondaj IMAS ianuarie 2012, #sondaj politic ianuarie 2012 , #stiri PDL