Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

PDL si justitia

Sambata, 26 Noiembrie 2011, ora 08:00
2060 citiri
PDL si justitia
Foto: opiniatimisoarei.ro

Cu siguranta ca PDL, ca si celelalte partide care compun spectrul politic actual, nu este nici pe departe un partid de ingeri.

O dovedesc episoadele destul de frecvente cand unii reprezentanti ai sai sunt prinsi cu ocaua mica, pe la sectorul mita, foloase necuvenite, favoritisme si furaciuni diverse care paveaza calea spre o viata mai prospera si mai confortabila pentru cei care umbla la borcanele cu miere.

Pe langa ceea ce s-a dovedit, mai circula in folclor si multe alte fapte din aceeasi categorie, multe probabil adevarate, altele poate imaginare, despre multi dintre "granzii" partidului, grabiti nevoie mare sa-si umple cat mai operativ sarsanalele, pentru ca nu se stie cand vine trecerea in uracioasa opozitie in care bate vantul a saracie si restriste.

Nu este insa mai putin adevarat ca sub administratia pedelista, si numai sub ea, am avut ocazia sa vedem o serie de corifei ai partidului de la putere plimbati cu catusele la vedere pe la cele procuraturi si instante. Ceea ce la inceput parea doar o demonstratie propagandistica, precum: "Iata ca mai sunt ridicati si de-ai nostri!", a devenit cu timpul un lucru atat de firesc, incat il fac sa ofteze cu multa obida pe insusi secretarul general al PDL, Ioan Oltean, care pare a constata ca DNA ii ia la rand pe toti pedelistii sa-i duca la tuhaus.

S-ar zice ca justitia, sau cel putin o parte a ei, este cu totul libera sa aplice legea, indiferent cine ar fi in vizorul ei. Si ca practica aprobarilor, a indicatiilor de sus, care era atat de evidenta pe timpurile Rodicai Stanoiu si a sefilor ei pe linie de partid, a apus definitiv. Practic nimeni nu pare a mai fi intangibil, de vreme ce chiar mana dreapta de odinioara a premierului, actualul primar al Clujului, este luat pe sus si cercetat fara menajamente pentru infractiuni de drept comun.

"Da, vor zice carcotasii, dar unde sunt condamnarile? Impricinatii sunt plimbati demonstrativ pe bulevarde si sub obiectivele camerelor de luat vederi, iar apoi aproape toti sunt trimisi la vatra de instante, beneficiaza de NUP-uri, sau li se tergiverseaza procesele pana ating termenele de prescriptie." Adrian Nastase stie de ce.

Aceasta este cealalta fata a medaliei. De care insa nu poate fi in nici un caz facut vinovat PDL sau Traian Basescu. Pentru ca avem o justitie (a se citi judecatori) libera. Atat de libera incat la un moment dat e libera si fata de lege. Atat de inamovibila, incat isi permite adesea sa decida exact asa cum vor muschii si interesele ei.

Degeaba se straduieste DNA sa intocmesca dosare peste dosare, cand in spetele respective judeca personaje certate ele insele cu legea si morala. Ce sa mai vorbesti, cand coruptia si-a facut cuib inclusiv la cele mai inalte instante ale tarii? Si, nota bene, relatia ei cu PDL este mai degraba de ostilitate.

Se vaita altii, tot din tagma carcotasilor, ca, iata, DNA a devenit noua Securitate, care te asculta, care te iscodeste, care te ridica atunci cand ti-e lumea mai draga din culcusul cel cald si moale. O fi, dar te ridica pentru diverse hotii si jafuri, nu pentru opiniile sau actele politice.

E drept ca de o vreme hotii cu gulere albe au unele emotii atunci cand opereaza. Dar nu e oare normal sa fie asa? Frica pazeste bostanaria. Fiecare trebuie sa se mai si teama. De Dumnezeu, de justitie, de opinia publica. Altfel se instaureaza legea junglei. Iar dupa cum s-a vazut, exact in cazul unor judecatori, stimularea salariala n-a fost o buna pavaza anticoruptie. Omul e o faptura mereu nesatula.

Revenind la chestiunea raporturilor partidului de guvernamant cu justitia, cred ca suma castigurilor si pierderilor de pe urma inculparii unor membri importanti ai ei este in ansamblu in favoarea imaginii sale publice. Oamenii lucizi isi vor zice ca este totusi singurul partid de pana acum care nu s-a opus vizibil realizarii actului de justitie, ba pe alocuri a contribuit la asanarea unor proaste practici si deprinderi in acest domeniu spinos al societatii.

Iar acest lucru s-a intamplat cateodata chiar impotriva unor curente de opinii din acest partid. Umbra Monicai Macovei totusi vegheaza asupra cinstitei adunari.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#PDL coruptie Romania, #PDL arestari politice DNA, #Apostu PDL arest , #stiri PDL