Preda nu se preda, dar nici PD-L nu se lasa

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Duminica, 31 Ianuarie 2010, ora 23:20
5121 citiri
Preda nu se preda, dar nici PD-L nu se lasa

Cu exceptia faptului ca Preda si-a inceput critica in interiorul partidului a posteriori, dupa ce Udrea, Berceanu, Videanu au fost numiti din nou ministri, lupta lui pentru democratizarea si umanizarea unei formatiuni politice tot mai inchistate si mai absurde este binevenita.

Mai mult de atat, pentru ca PD-L tinde tot mai mult sa se transforme intr-un partid stat, orice critica impotriva democrat liberalilor este necesara si trebuie primita cu bratele deschise.

Si Cristi Preda a vorbit din nou pe blog. Tot pe blog. Si iar s-au suparat unii colegi. Recenta disputa dintre Marian Jean Marinescu si Cristi Preda nici macar nu mai merita sa fie luata in seama. E ca o impunsatura la groapa de nisip, cand pustiu' iti spune ca nu te plac copiii, iar tu ii spui ca ba da - te iubeste toata lumea, ba chiar te mai si aplauda.

Insa problema PD-L cea mai serioasa este ipocrizia pe care a inceput sa o practice fara cea mai mica urma de rusine. Cand criticile de la care a pornit intreg scandalul au avut la baza numirile pe care partidul le-a facut la inceputul noii gurvernari, iar tu partid vii acum si analizezi intr-un Colegiu Director la Poiana Brasov ce sigla si ce nume sa poarte de acum inainte PD-L, inseamna ori ca te prefaci ca nu intelegi, ori ca chiar nu intelegi adevarata problema.

Cand faci brainstorming pentru ca sa iti pui imaginatia la lucru sa aleaga pentru sigla partidului intre timona, ancora, nod marinaresc sau sirena sau intre para si mar, acesta este deja un semn si un mesaj cat se poate de clar impotriva oricarei reforme adevarate. Inseamna ca tie ca partid nu numai ca nu iti pasa de adevarata reforma si restructurare, dar ca nici nu vrei cu adevarat sa schimbi nimic in structura.

Si, pentru ca exista cateva voci din interior si din socieatea civila sau presa, care sustin sus si tare ca partidul trebuie sa se repozitioneze pe scena politica, si, mai ales, pentru ca probabil de la Cotroceni s-a dat semnul si imboldul unei cosmetizari, "greii" din PD-L au incercat in acest weekend sa dea iluzia ca vor sa se schimbe si sa devina mai buni. Insa pe principiul "sa se reformeze primesc, dar sa nu se schimbe nimic" si nucleul dur al democrat liberalilor a sfarsit saptamana cu discutii in jurul scrisului pe blog.

Asadar, din toate problemele adevarate ale partidului a ramas una singura - este bine sau nu sa scrii pe blog mai degraba decat sa te exprimi in interiorul partidului. Aceasta este intrebarea cea mai mare si mai importanta pentru democrat liberali.

Nu criteriile pe baza carora se promoveaza oamenii in partid si in functiile publice importante sau in guvern, nu pozitionarea doctrinara mai clara la dreapta politicii romanesti, nu evaluarea sincera a competentei oamenilor deja numiti in functiile din guvern si din institutiile publice, nu disparitia ayatolacilor si a baietilor de bani gata si promovarea valorilor in cadrul partidului - nimic din toate acestea nu s-a dovedit a fi mai important decat problemele legate de sigla, nume, blog si imn. Concluzia - traiasca forma, jos continutul!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Cristi Preda PDL, #scandal PDL Preda , #stiri PDL
Comentarii
Poza UN_TARANIST
UN_TARANIST
rank 5
E bine de stiut ca PD-L fost PD, fost FSN, nu a avut si nici nu are comportamentul unu partid democratic,