Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Publicitarii dau sfaturi pentru lansarea Miscarii Populare

Marti, 13 Septembrie 2011, ora 08:10
1330 citiri
Publicitarii dau sfaturi pentru lansarea Miscarii Populare
Foto: Arhiva

Oameni de publicitate din Romania transmit democrat-liberalilor ca succesul "Miscarii Populare" depinde, in mare masura, de oameni noi care ar trebui promovati in prim-planul politicii.

Succesul unei noi miscari de centru-dreapta depinde de noutatea pe care aceasta reuseste sa o aduca pe o piata deja saturata, cea politica.

Cu aceiasi oameni, democrat-liberalii "nu ar face din negru alb, oricat s-ar stradui", a declarat Bogdan Naumovici, directorul agentiei de publicitate "23 Communication Ideas", pentru cotidianul Adevarul.

"Pentru ca o noua miscare politica sa reuseasca, trebuie sa vina cu initiative, actiuni noi, dar mai ales cu fete noi, sa promoveze tinerii. Trebuie sa schimbe si leopardul, nu sa vopseasca numai gardul!", a mai spus Naumovici.

In opinia lui Serban Alexandrescu, director la agentia de publicitate "Headvertising", initiativa privind un nou proiect politic este chiar salutara, in conditiile in care, "atunci cand se inmultesc asocierile negative ale multor oameni, legate de un anumit brand, probabil ca proprietarii brandului ar trebui sa se apuce sa faca ceva", chiar daca "orice tentativa de a scapa de asocieri negative e un proces anevoios, dar deloc imposibil".

Pentru "a umbla la produs in mod substantial", Alexandrescu a aratat insa ca nu este numai nevoie de "destul timp, destui bani si suficienta rabdare", ci mai ales de nume noi. E usor sa vii cu un nume nou, insa e putin mai greu sa vii cu nume noi, cu politicieni noi care sa aiba altfel de valori. E mai importanta o schimbare de mentalitate decat o schimbare de culori", a aratat Serban Alexandrescu.

La randul sau, Laurentiu Dinca, senior copywriter "Odyssey", a facut o diferenta intre un produs comercial si unul politic. "Din pacate pentru PDL, a lua din nou votul oamenilor e putin diferit de a-i face sa reincerce un detergent care i-a dezamagit. A convinge pe cineva sa dea cativa lei pe produsul tau pentru a vedea daca e 'imbunatatit', asa cum ii promiti, e realizabil", a sustinut Dinca.

"A te gira insa prin vot pentru inca patru ani e un pret prea mare, avand in vedere riscurile. Schimbarea dinamicului portocaliu cu verdele sedativ al halatelor medicale nu poate insemna decat o vaga speranta de a-si adormi pacientul pentru a-l opera mai bine, nicidecum schimbarea doctorului care l-a hacuit", a mai afirmat Dinca.

Potrivit lui Stefan Liute, seful agentiei de consultanta de brand "Grapefruit", combinatia ideala pentru o rebranduire de succes in politica este: "purtatori de imagine noi (cu reputatie nepatata si avant maxim), alaturi de organizatori vechi (oameni cu notorietate redusa, dar care stiu sa mobilizeze alegatorii aflandu-se in contact direct cu ei, in teritoriu)".

Scenariile privind infiintarea unei miscari de centru-dreapta, cel mai probabil sub titulatura "Miscarea Populara", s-au accentuat in ultima vreme, despre oportunitatea unui nou proiect politic vorbind intens mai multi lideri democrat-liberali.

De altfel, planul de "reinventare" pe care presedintele Traian Basescu il are pentru PDL si pe care il pune la cale cu ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, cel care a vorbit pentru prima data, in urma cu mai bine de un an, de "Alba ca Zapada", a fost confirmat recent si de senatorul PDL Radu Berceanu.

In opinia liderului PDL Dolj, marca, Miscarea Populara, nu ar fi fost inscrisa la OSIM de Ioana, fiica cea mare a lui Traian Basescu, fara ca seful statului sa fi girat acest lucru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
#miscarea populara, #rebranduire pdl, #Sebastian Lazaroiu Alba ca Zapada , #stiri PDL