Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Revista presei: Cronica meciului Boc-Blaga

Marti, 12 Aprilie 2011, ora 09:09
1842 citiri
Revista presei: Cronica meciului Boc-Blaga
Foto:Jurnalul National

Partidul Democrat Liberal a reusit sa ocupe si luni cele mai importante spatii din presa romaneasca, odata cu lansarea oficiala a candidaturilor la presedintie, pentru care se infrunta trei candidati.

Evenimentul in sine a fost unul la fel de interesant, cu outsiderul Theodor Paleologu aparand singur, fumand pipa, in timp ce favoritii Emil Boc si Vasile Blaga au aparut inconjurati de taberele proprii de sustinatori, printre ei numarandu-se foarte multi dintre cei mai importanti oameni politici ai prezentului, in special ministri si parlamentari.

Emil Boc a mers si la Guvern, unde a anuntat asumarea raspunderii pe doua acte normative importante - Legea Dialogului Social si plafonarea salariilor profesorilor.

Din tabara Opozitiei, PSD a fost cel mai activ. In primul rand, social-democratii incearca sa faca rost de bani pentru a-si plati sediu de partid. In al doilea, cauta candidat pentru Primaria Capitalei si par sa se concentreze doar pe Sorin Oprescu, principalul favorit din acest moment.

Cele mai importante titluri ale zilei sunt: "Boc si Blaga si-au lansat cele doua Romanii", scrie "Jurnalul National", in timp ce "Gandul" trateaza mult mai pe larg chestiunea in articolul "Cronica meciului Boc-Blaga. Berceanu: De ce s-a vrut plecarea lui Boc din guvern. Adica noi, la partid, sa-l avem pe unul dat afara de la guvernare?!".

"Boc, in fata Parlamentului pentru asumare, pe 18 aprilie", scrie "Evenimentul Zilei", iar "Adevarul" anunta ca "PSD imprumuta 1 milion de euro pentru a cumpara sediul din Kisellef ". In fine, Romania Libera scrie "Ponta: Oprescu se detaseaza in sondaje, USL trebuie sa aiba candidatul cu sansele cele mai mari".

Jurnalul National - Boc si Blaga si-au lansat cele doua Romanii

Premierul Emil Boc si fostul ministru de Interne Vasile Blaga, alaturi de candidatul-surpriza Theodor Paleologu, si-au lansat luni candidaturile la sefia PD-L, in ceea ce se anunta cea mai stransa cursa din istoria partidului.

"Partidul are nevoie de o rupere de ritm. Este timpul sa alegem presedintele care poate recastiga increderea electoratului, care poate revigora si mobiliza intregul activ din tara, presedintele care poate sa asigure inca patru ani de guvernare pentru PDL", a spus Blaga, potrivit Jurnalul National.

In timp ce Emil Boc a venit insotit de cele mai importante figuri ale partidului, de la Elena Udrea la Gheorghe Flutur si Theodor Stolojan, tabara lui Blaga a fost ceva mai putin impresionanta, dar a cuprins nume vechi in partid, precum Sorin Frunzaverde sau Cezar Preda.

Gandul - Cronica meciului Boc-Blaga. Berceanu: De ce s-a vrut plecarea lui Boc din guvern. Adica noi, la partid, sa-l avem pe unul dat afara de la guvernare?!

Anuntarea oficiala a candidaturilor a avut partea ei interesanta, mai putin din partea candidatilor, care au dat putine declaratii care sa iasa din nota oficiala, cu Blaga insistand pe schimbare si cu Boc pe faptul ca se pricepe la a castiga alegeri, insa sustinatorii lor au compensat.

"Ce n-am inteles eu si m-a surprins total: de ce s-a vrut plecarea lui Boc din guvern. Adica noi, la partid, sa-l avem pe unul dat afara de la guvernare?!", a spus Radu Berceanu, sustinatorul lui Blaga, potrivit Gandul.

Elena Basescu a dat si ea interviuri, declarandu-se sustinatoare a lui Emil Boc si trimitand chiar sageti spre Vasile Blaga.

"Optiunea mea este domnul Emil Boc, deoarece am convingerea ca rezultatul reformelor drastice se vor vedea in procentele partidului peste cateva luni. Nu cred ca partidul va creste cu domnul Vasile Blaga presedinte, dar se va relansa cu domnul Emil Boc", spune eurodeputatul.

Evenimentul Zilei: Boc, in fata Parlamentului pentru asumare, pe 18 aprilie

In paralel cu dificila cursa din partid, Emil Boc mai continua si cursa de asumare a raspunderilor, cu noua noi acte legislative in pregatire- Legea Dialogului Social si cea a plafonarii salariilor profesorilor.

Premierul Emil Boc va veni lunea viitoare, pe 18 aprilie, pentru a-si angaja raspunderea pentru Codul de dialog social si salarizarea profesorilor, au decis astazi Birourile Permanente reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor, scrie Evenimentul Zilei.

Asumarea raspunderii va avea loc de la ora 16.00, in doua sedinte separate.

Adevarul: PSD imprumuta 1 milion de euro pentru a cumpara sediul din Kisellef

Partidul Social Democrat are deja datorii de peste sapte milioane de euro, dar vrea sa mai imprumute un million pentru a-si cumpara sediul din Soseaua Kiseleff.

Creditul va fi facut pe o perioada de sapte ani, cu o dobanda de 10.000 de euro pe luna, adica exact cat sunt nevoiti social-democratii sa scoata din buzunar pentru plata chiriei. De altfel, conducerea PSD urmareste ca prin cumpararea sediului sa scape de chiria pe care o plateste in prezent catre RAPPS si care s-a dovedit impovaratoare pentru partid, scrie Adevarul.

Romania Libera - Ponta: Oprescu se detaseaza in sondaje, USL trebuie sa aiba candidatul cu sansele cele mai mari

Liderul PSD Victor Ponta nu vrea cu niciun chip ca USL sa iasa infranta din cursa pentru Primaria Capitalei, dar realizeaza ca singura sansa e sa-l sustina pe favoritul detasat, primarul in functie Sorin Oprescu.

"Avem o situatie mai speciala la Bucuresti, unde tot discutam de candidati. Aici situatia arata in acest moment un primar general, dnul Oprescu, care are o diferenta uriasa fata de orice alt contracandidat, Piedone sau Chiliman, si cred ca trebuie sa ne pastram optiunea de a incerca sa avem candidatul care are sansele cele mai mari pentru a ne bate cu Elena Udrea si cu PDL-ul in Bucuresti", a afirmat Ponta, potrivit Romania Libera.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Boc Blaga candidaturi, #Boc Blaga cursa, #asumare raspundere salarii , #stiri PDL
Comentarii