Revista Presei: Lupta pe fata intre taberele din PD-L

Joi, 03 Februarie 2011, ora 08:05
5331 citiri
Revista Presei: Lupta pe fata intre taberele din PD-L
Foto: Gandul

Desi iminenta nastere a aliantei dintre PSD si ACD ar fi trebuit sa ii faca pe cei de la Putere sa stranga randurile, tensiunile dintre ei cresc din ce in ce mai mult, iar lupta se da pe fata intre taberele din PD-L.

"Nelinistea" din interiorul partidului de guvernamant a fost confirmata si de vicepresedintele Valeriu Stoica. El admite ca PD-L ar putea trece prin momente mai tensionate, asa cum anunta si Evenimentul Zilei in editia de joi.

In ciuda problemelor interne, cei de la Putere incearca sa isi mentina avantajele. Adevarul scrie in editia de joi ca Opozitia a fost santajata cu scaunul lui Mircea Geoana, iar rezultatul este anuntat de Jurnalul National: a cedat controlul in conducerea Senatului.

Daca pierde teren in Parlament, Opozitia e pe cale sa castige o alianta. Puterea publica in editia de joi sfaturile lui Geoana pentru Opozitie. In plin proces de mediatizare al acestui proiect, apar si personaje din trecut, care pana acum au fost ascunse. Romania Libera anunta in editia de joi ca Bivolaru revine spectaculos.

Gandul: Lupta pe fata intre taberele din PD-L

Reactia dura a vicepresedintelui PD-L, Vasile Blaga, la adresa presedintelui Traian Basescu arata ca exista o lupta intre taberele din partid, asa cum anunta si Gandul in editia de joi.

Conform unor surse din partid, Blaga ar urma sa anunte daca va candida dupa Colegiul Director programat pe 19 februarie, fostul ministru fiind, in acest moment, hotarat sa participe la cursa pentru functia cea mai inalta din partid. "Totul se joaca acum in PD-L si se joaca dur. Daca Blaga va candida, va candida nu impotriva lui Boc, ci a lui Basescu", a descris situatia un vicepresedinte pedelist.

Desi e vorba de o candidatura impotriva lui Basescu, Blaga este suparat si pe premier. Motivul? Decizia premierului de a "copia" decizia lui Basescu de a renunta la escorta politiei, fara sa il anunte in prealabil si pe el. Blaga a interpretat atunci gestul premierului ca un semnal de despartire si ca o manifestare publica a neincrederii in cel care era responsabil pentru tot ce intampla in Ministerul de Interne.

Cel mai probabil, Emil Boc va fi cel care-l va contracandida pe Blaga. Si asta nu pentru ca premierul si-ar mai dori sa aiba inca un mandat la sefia PDL, ci din cauza presiunilor pe care Traian Basescu le-ar face asupra sa. Desi seful statului a incercat sa gaseasca un nou presedinte de partid, a realizat ca nu exista o persoana potrivita ca sa il bata pe Vasile Blaga.

Evenimentul Zilei: Stoica: PD-L ar putea trece prin momente mai tensionate

Si liderii democrat liberali admit ca situatia nu este pe roze in partid. Evenimentul Zilei scrie in editia de joi ca Valeriu Stoica spune ca PD-L ar putea trece prin momente mai tensionate, dar nu vor fi atat de grave incat sa puna in pericol aceasta unitate a partidului.

Indiferent de situatie, insa, indiferent daca va fi competitie sau va fi o formula negociata, important este ca unitatea PDL sa fie pastrata. Nu cred ca ea este in pericol. Toti liderii PDL, indiferent de generatia careia ii apartin, in momentul de fata sunt constienti de necesitatea unitatii partidului", a afirmat Stoica.

Adevarul: Opozitia, santajata cu scaunul lui Mircea Geoana

In ciuda problemelor interne, democrat liberalii incearca sa isi conserve avantajele, drept urmare au santajat Opozitia. Adevarul dezvaluie in editia de joi ca Puterea a devenit majoritara in Senat dupa ce a readus in prim-plan la negocieri posibilitatea revocarii lui Mircea Geoana, propus la sefia Senatului de grupul PSD-PC, dizolvat pe hartie.

Opozitia a fost determinata sa accepte solutia Puterii si pentru ca Regulamentul Senatului prevede ca, daca liderii de grupuri nu ajung la o solutie comun acceptabila in trei zile, disputa va fi transata de plen.

Jurnalul National: Opozitia cedeaza controlul in conducerea Senatului

In urma santajului, Opozitia a cedat controlul. Jurnalul National titreaza in editia de joi ca senatorii PSD si PNL au cedat si au acceptat, desi la nivel de principiu, ca, cel putin in aceasta sesiune, puterea sa primeasca 7 din cele 13 functii din Biroul Permanent.

Opozitia spera ca pana in toamna sa adune mai multi membri si, la negocieri, sa obtina iar avantajul detinut pana acum. Cel mai probabil vor urma mai multe rasturnari de situatii si incercari de schimbari a raportului de forte.

Daca se va incerca debarcarea lui Mircea Geoana, singura "arma" care ramane in acest context opozitiei este invocarea aceleiasi decizii a CCR care spune clar ca presedintele este ales pe termen de patru ani.

Puterea: Alianta PSD-PNL. Sfaturile lui Geoana pentru Opozitie

Desi pozitia lui este clar amenintata, Mircea Geoana si-a gasit timp sa dea sfaturi pentru colegii lui care se pregatesc sa incheie o alianta. Puterea scrie in editia de joi ca fostul presedinte PSD are asteptari marete de la alianta: castigarea majoritatii in Senat si in Camera Deputatilor.

Acesta mai crede ca social-democratii si liberalii trebuie sa vina cu solutii si sa scoata in fata oameni care au ceva de spus si care nu au probleme legate de moralitate.

"Din punctul meu de vedere, e un sacrificiu care a meritat. Daca asta a fost pretul de platit - relatia mea mai tensionata cu conducerea partidului - pentru ca in final sa se ajunga la realizarea unei aliante cu PNL, din punctul meu de vedere, eu mi-am facut datoria", a mai spus Geoana.

Romania Libera: Bivolaru revine spectaculos

Formarea acestei aliante readuce la suprafata personaje "uitate". Romania Libera dezvaluie in editia de joi ca fostul deputat PDSR Gabriel Bivolaru, primul parlamentar condamnat penal, revine spectaculos in vizorul organismelor de control ale statului.

Desi este investigat acesta este mai precaut. El isi deruleaza afacerile cu combustibil din spatele a doua firme off-shore, inregistrate in Insulele Seychelles.

Folosindu-se de acest paravan, Gabriel Bivolaru, pentru care Adrian Nastase, Miron Mitrea si Dan Ioan Popescu s-au deplasat in 1997 la Parchet pentru a-i impresiona pe procurorii care-l anchetau, este suspectat ca face tranzactii ilegale cu motorina, fara plata taxelor la bugetul de stat. Vama a sesizat Politia, dosarul fiind in prezent la Parchet.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#lupte interne PDL, #candidatura Blaga sefia PDL, #sfaturi Geoana alianta , #stiri PDL