Seful PD-L Constanta despre incidentul cu oua: Nu e corect sa faci risipa de alimente

Vineri, 11 Iunie 2010, ora 21:34
1195 citiri
Seful PD-L Constanta despre incidentul cu oua: Nu e corect sa faci risipa de alimente
Foto: Arhiva

Mircea Banias, presedintele PD-L Constanta, a declarat, vineri, ca dezaproba gestul sindicalistilor care au aruncat cu oua in sediul partidului, in timpul unui miting de protest desfasurat vineri, adaugand ca "nu e foarte corect si civilizat" ca in perioada de criza sa faci risipa de alimente.

"Noi am trecut printre oameni. Nu am fost abordati, nu ne-a intrebat nimeni nimic, am fost atacati cu oua, ceea ce nu cred ca e foarte corect si civilizat. Cred ca nici semnalul nu e foarte corect si civilizat: in perioada de criza sa faci risipa de alimente", a afirmat Banias.

In altercatie a fost lovit cu oua Constantin Avatafului, secretar general in cadrul Biroului Permanent Judetean al PD-L Constanta si sef al filialei Eforie a partidului.

Senatorul Mircea Banias a mai spus ca, in afara de gesturile cu aruncatul oualor in usa sediului partidului, manifestarea nu a avut un caracter violent. "A fost autorizata, din cate am inteles, si s-a incadrat in perioada alocata". De altfel, la ora 12:00, termen la care a expirat autorizatia pentru miting, sindicalistii au incetat protestul, la indemnul liderilor, si au plecat spre case.

Sediul PD-L din Constanta a fost atacat cu oua (Video)

Presedintele PD-L adaugat ca dialogul cu sindicalistii a fost civilizat si ca le-a argumentat acestora sustinerea pentru cabinetul Boc, subliniind ca exista riscul ca la sfarsitul anului sa nu mai poata fi platite pensiile si salariile.

"Am hotarat sa sustin in continuare Guvernul Boc pentru ca am inteles ca aceste masuri nu sunt pe o perioada nelimitata de timp, dar mai ales am inteles ca, daca nu se iau aceste masuri, exista riscul ca, la sfarsitul anului, undeva prin noiembrie-decembrie, bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale sa nu mai poata sa plateasca salariile si pensiile deloc", a spus acesta.

Banias a adaugat ca o incetare sau o iesire din acordul cu FMI ar fi o alternativa extrem de grea pentru Romania. El a spus ca statele se imprumuta foarte greu acum de pe pietele externe, dand exemplul Portugaliei, care ar fi dorit sa imprumute 5 miliarde de euro, dar nu a reusit sa stranga decat 500 milioane euro.

La intalnirea cu sindicalistii au participat, din partea PD-L, senatorul Mircea Banias si deputatii Constantin Chirila si Maria Stavrositu (aceasta din urma a sosit la finalul discutiilor).

Circa 300 de sindicalisti au protestat, vineri, in fata sediului PD-L din Constanta si au aruncat cu oua inspre cladire, fiind nemultumiti de masura de scadere a salariilor si pensiilor. La miting au participat reprezentanti ai tuturor celor patru confederatii sindicale din judetul Constanta, angajati din politie, sanatate, administratie publica, dar si lucratori din mediul privat din Portul Constanta

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#oua aruncate sediu PDL, #PDL atacat oua, #atac oua PDL, #PDL Constana oua , #stiri PDL