Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Valeriu Stoica: Au existat nemultumiri in PD-L legate de noul Guvern Boc

Miercuri, 23 Decembrie 2009, ora 09:04
4430 citiri
Valeriu Stoica: Au existat nemultumiri in PD-L legate de noul Guvern Boc
Foto: Capital

Vicepresedintele PD-L Valeriu Stoica a declarat ca exista unele nemultumiri in partid legate de cine a capatat un post de ministru si cine nu in noul Guvern Boc. Cu toate acestea, democrat-liberalul spune ca toti colegii sai din Parlament vor vota miercuri pentru investire si nu se pune problema ca Executivul sa nu treaca.

"Este firesc sa existe discutii intr-un asemenea moment important. Aceste discutii sunt facute insa in cadrul democratic al partidului, ele primesc solutii potrivit procedurilor noastre interne. Oricata nemultumire ar exista la un moment dat fata de anumite solutii privind componenta Guvernului, important este ca in interiorul partidului exista o sustinere masiva pentru acest Guvern", a spus Stoica la RFI.

"Tensiune e prea mult spus. Au existat discutii firesti, pentru ca intotdeauna cand e vorba de formarea Guvernului exista idei, sugestii, propuneri si nu intotdeauna poti sa dai satisfactie tuturor ideilor si propunerilor, ca urmare exista si o anumita nemultumire, dar important este daca in ansamblu exista sustinere din partea partidului. Aceasta sustinere este indiscutabila", a continuat Stoica.

Dupa anuntarea componentei Guvernului, in presa au aparut informatii legate de potrofolii si titularii acestora. Unele voci din PD-L s-au opus de exemplu faptului ca UDMR a primit Cultura, ceea ce inseamna ca un maghiar va pastori cultura romana.

PNL va regreta

Pe de alta parte, vicele PD-L nu intelege de ce actuala conducere a PNL a ales sa ramana in Opozitie.

"Imi manifest inca o data regretul ca Partidul National Liberal a refuzat sa participe la guvernare - am in vedere in primul rand conducerea actuala a PNL - este o uriasa raspundere pe care aceasta conducere si-a asumat-o. Pentru a doua oara, PNL refuza sa participe la o guvernare de dreapta - a facut-o pentru prima data in decembrie anul trecut, o face pentru a doua oara in decembrie acest an. Nu am nici o indoiala ca aceasta raspundere a actualei conduceri se va deconta la un moment dat", a avertizat Stoica.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#nemultumire PDL Guvern Boc, #Guvern Boc Valeriu Stoica , #stiri PDL