Vicepresedintele PDL Mircea Hava ar pleca la alt partid, daca acest lucru ar ajuta Alba Iulia

Joi, 07 Martie 2013, ora 15:03
2992 citiri
Vicepresedintele PDL Mircea Hava ar pleca la alt partid, daca acest lucru ar ajuta Alba Iulia

Vicepresedintele PDL Mircea Hava s-a aratat dispus sa paraseasca partidul si sa se alature altei formatiuni politice, in cazul in care acest lucru ar ajuta municipiul al carui primar este, Alba Iulia, sa devina capitala de regiune, dupa reorganizara administativa.

"Nu fac niciun pas, puteam sa il fac de 20.000 de ori. Dar in momentul unei discutii superserioase si daca asta ar inclina balanta in ceea ce dorim noi - Alba Iulia capitala - m-as gandi la lucrul asta, l-as pune in discutie, n-as spune de la inceput 'Hai plecati si lasati-ma in pace'. As spune 'Hai sa discutam, poate gasim si alta solutie'", a declarat presedintele PDL Alba, conform Ziarului Unirea.

Primarul municipiului Alba Iulia a spus ca o asemenea varianta este luata in calcul dupa discutii cu oameni care "au facut ceva pentru Alba Iulia".

Hava a precizat ca printre acestia se numara oameni de afaceri "care iubesc orasul si care si care spun ca asta ar fi singura solutie pentru ca Alba Iulia sa devina centru de regiune".

"Niciodata nu am crezut ca ar fi o idee buna si nici acum nu cred asa ceva. Pentru mine ar fi o chestiune de suflet si de morala. Concret: nu am certitudinea ca daca as face pasul acesta Alba Iulia poate deveni capitala de regiune. Deocamdata este exclus. (...) Nu as face lucrul acesta pentru mine, pentru ca eu nu am nevoie decat de sanatate si de liniste, dar nu pot sa exclud asa ceva pentru ca daca asta ar cantari teribil in balanta as fi un ticalos sa spun nu", a recunoscut vicepresedintele democrat-liberal.

Nu in ultimul rand, acesta nu a spus catre ce partid s-ar indrepta, insa a dat de inteles nu ar fi prea tentat de o trecere la PNL.

"Daca as trece acolo (in PNL - n.red.), ar trebui sa fac curatenie cu cativa. Si daca as trece, chiar ca m-as pune in balanta sa vad cine e mai greu. Si cred ca as reusi", a explicat primarul PDL.

Mircea Hava a fost ales vicepresedinte al PDL, pe 30 iunie 2012, primind cele mai multe voturi dintre cei 15 vicepresedinti democrat-liberali. Totodata, in aceeasi luna, el a fost ales primar al municipiului Alba Iulia pentru a cincea oara consecutiv, cu 49,61 la suta dintre voturile exprimate.

Prim-vicepredintele PDL Mihai Stanisoara pleaca la PNL

Prim-vicepredintele PDL Mihai Stanisoara s-a inscris in PNL, urmand exemplul unui alt prim-vicepresedinte al democrat-liberalilor, Sorin Frunzaverde, care a trecut in tabara liberalilor in urma cu un an, in luna martie 2012.

"Ma alatur lui Crin Antonescu si colegilor liberali in proiectul de construire a dreptei in Romania. Am luat decizia sa vin alaturi de ei intr-un moment in care PNL are mari responsabilitati si foarte mult de munca.

Intru in PNL, asigurandu-i pe colegii mei ca voi fi un coleg si un partener onest, sincer, corect, loial si performant. Tin sa-i multumesc domnului presedinte Antonescu si celorlalti pentru increderea pe care mi-o acorda astazi. Pentru mine, PDL reprezinta trecutul si PNL reprezinta trecutul si viitorul", a declarat deputatul PDL, miercuri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Mircea Hava plecare PDL, #Hava Alba Iulia capitala regionala , #stiri PDL