Editorial: Cum va fura din nou PD-L inima electoratului

Luni, 28 Februarie 2011, ora 20:35
3820 citiri
Editorial: Cum va fura din nou PD-L inima electoratului

Manualul smecherelii electorale, unde organizarea unui referendum pentru tunderea numarului parlamentarilor in aceeasi zi cu alegerile prezidentiale detine locul funtas, a fost scris la Cotroceni. Nu ma indoiesc ca Traian Basescu are inca resurse pentru a anima conduita cetateneasca spre iertare, candoare si stampilare - banuiesc despre vizita in Kuweit ca ocupa un loc important in acelasi manual, miroase a petrol ieftin.

Insa muntele pe care trebuie sa-l urce partidul sau pentru a-si reface increderea pana la a-i determina pe nehotarati sa ia taurul de coarne in mod constructiv e cumplit. Mai bine-l ocolim, imi imaginez ca-si spune presedintele dimineata, in acelasi timp cu Emil Boc.

Cum sa infingi insa steagul in varf fara sa strabati per pedes mormanul de piatra si pamant alunecos? Corect! Cu elicopterul.

Trimiti, fireste, si pe jos, un pluton care sa execute administrarea tarii fara echivoc, fara incompetenti, fara explicatii neroade la tv, din fete rotunde, fara sincope, fara ridiculizari de la Curtea Constitutionala, fara incredintari de lucrari la preturi ridicole, pentru ca apoi sa le ingrasi cu aditionale, fara dudui care fura curent la vot. Sacrificand oastea unsuroasa si nesimtita care demanteleaza mediatic intr-un minut un efort de cateva luni.

E greu? E aproape imposibil. Naravul nu numai ca e vechi, dar studiat pana la perfectiune, a devenit a doua natura. Si aici intra in scena elicopterele. Tintele false, naucirea, naturelul, impanate cu tinte reale, ca pulverizarea spagilor din vami.

Povesti ca asta cu Corpul de control al premierului trimis sa verifice activitatea ANAF de cand la carma se afla Sorin Blejnar e un exemplu bun. Nu degeaba s-a aratat Emil Boc de o fermitate iesita din comun la posturile de stiri cand a afirmat ca daca procurorii vor dispune inceperea urmaririi penale, il va demite. Da, da, in studiourile amenajate de Realitatea TV si Antena 3 la Congresul UDMR, asa-i ca reprezinta aparitii inedite?

Si ce vor constata acolo inspectorii? Vor lua criteriile de performanta ale caprariilor din subordinea lui Blejnar si vor conchide ca sunt indeplinite. Nu au niciun mijloc sa constate daca au existat numiri unse. Ca asta e problema invocata in ultimele zile, nu chitantele.

Alt exemplu bun: verificarile legate de cresterea pretului carburantilor. Alta perdea de fum, deoarece Oficiul Concurentei nu are cum sa demonstreze existenta de intelegeri intre companii privind mentinerea preturilor la un anumit nivel.

Important este insa ca electoratul sa aiba convingerea ca guvernantii incearca totul, ca pricep durerea ce le sfasie vietile si le tulbura mintile.

Aceasta este singura ordinii de zi a sedintelor pe care PD-L le va organiza anul acesta, fie ele CNC, Congres, BPN-uri sau chefuri la bufet. Cum sa convinga electoratul ca ii este mai bine.

Si desi continui sa cred ca faptele sunt cele mai in masura sa ofere dimensiunea bunei-credinte, am impresia ca nu mai este timp, si PD-L trebuie sa se reformeze din temelii. Nici pentru asta nu prea mai are ragaz, dar acolo, in partid, organizarea la sange este cheia. Parlamentarii trebuie scosi la inaintare in toate judetele, pentru a prezenta realizarile si planurile Cabinetului, imbecilii trebuie scosi de pe sticla, pentru a nu mai da ocazia moderatorilor facuti pe picior sa-i ridiculizeze, iar persoanele asupra carora planeaza suspiciuni trebuie lasate rapid la vatra.

Cu aceste masuri, plus jongleriile cu senzatii, PD-L are o sansa. Tic-tac, tic-tac!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#PDL parlamentari, #referendum PDL Parlament , #Traian Basescu
Comentarii
Poza Kiatra-Neamt
Kiatra-Neamt
rank 5
Vor mari salariile , inainte cu o luna , mai bine spus cand vor incepe oficial campania...