Ziare.com

PDL, despre referendum: Modificarea formularelor proceselor-verbale, invitatie la frauda

Duminica, 22 Iulie 2012, ora 19:26

   

PDL, despre referendum: Modificarea formularelor proceselor-verbale, invitatie la frauda
Presedintele PDL Dolj, europarlamentarul Marian Jean Marinescu, a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca modificarea formularelor proceselor-verbale privind rezultatele votului reprezinta o invitatie la frauda la referendumul din 29 iulie.

Marinescu a aratat ca, prin actele normative intervenite, in procesele-verbale cu rezultatul votului apar doar rubrici cu numarul persoanelor de pe listele electorale si cu numarul persoanelor prezente la vot, fara sa se indice cati alegatori au votat pe listele suplimentare sau cu urna mobila.

"Legea 3/2000 dadea un model de formular pentru procesele-verbale cu rezultatul votarii din sectiile de votare in cazul unui referendum national. Exista o rubrica cu numarul persoanelor inscrise pe listele electorale si una cu numarul persoanelor prezente la vot, din care: cati au votat pe listele permanente, cati au votat pe listele suplimentare si cati au votat cu urna mobila.

Prin ordonanta nr. 41 si prin legea adoptata de Parlament se modifica acest formular. Avem acum doar numarul persoanelor de pe listele electorale si numarul persoanelor prezente la vot. Nu vom mai putea sti cati au votat pe listele suplimentare si cu urna mobila la fiecare sectie in parte.

Dupa parerea mea, este o invitatie la frauda si, in acelasi timp, un mijloc de acoperire a fraudei", a sustinut Marian Jean Marinescu.

Liderul democrat-liberalilor doljeni a comunicat ca PDL va face o numaratoare paralela a voturilor.

"Eu sper sa prevenim aceste fraude prin numaratoarea paralela. Vom face o numaratoare din ora in ora si apoi vom face una paralela", a mai declarat presedintele PDL Dolj.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2049 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Statistic, pe ziare.com,90% din comentarii sunt pro Basescu! Nici

Ceausescu nu se bucura de atata simpatie(daca e reala si liber exprimata!).Puschea pe limba!
P.S. Si acum, ca si atunci, este o enorma prapastie intre activistii de partid si popor.E cod rosu la toate partidele pe acasta tema.

 
 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor