Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Raluca Turcan: O ruptura a PD-L de Traian Basescu nu ar fi nici buna, nici corecta

Luni, 19 Aprilie 2010, ora 16:14
2569 citiri
Raluca Turcan: O ruptura a PD-L de Traian Basescu nu ar fi nici buna, nici corecta
Foto; Arhiva

Vicepresedintele PD-L Raluca Turcan apreciaza ca un conflict sau o ruptura a democrat-liberalilor de presedintele Traian Basescu nu ar fi nici buna si nici corecta.

Afirmatia vine ca reactie dupa ce seful statului a acuzat intr-o interventie televizata PD-L ca manifesta tendite de "bolsevizare" prin modificarea statutului astfel incat cei patru prim-vicepresedinti sa fie alesi pe lista, alaturi de presedinte.

"In mod evident, exista un dezacord cu aceasta noua formula de organizare a Partidului Democrat Liberal si cred ca daca noi am persista in promovarea ei, acest dezacord s-ar mentine", a declarat Raluca Turcan la RFI

De asemenea, un conflict intre PD-L si Traian Basescu nu ar fi de dorit. "Un conflict sau o ruptura intre PDL si presedintele statului nu ar fi nici buna si nici corecta. Buna, pentru ca Traian Basescu transfera in continuare din credibilitatea sa asupra PD-L-ului, pentru ca suntem in parteneriat cu presedintele Romaniei si nici corecta, pentru ca atata timp cat ne-am folosit de presedintele Traian Basescu si inainte de a deveni presedinte, ca lider de partid, PD-L a crescut in ochii opiniei publice, acum nu vad de ce n-am mai tine cont, ar fi o dovada de incorectitudine, cat ai nevoie de cineva, asculti ce-ti spune, iar dupa ce oarecum nu mai ai nevoie, nu mai tii cont", declara Turcan.

In acelasi timp, vicepresedintele democrat-liberal recunoaste ca mare lucru nu prea mai e de facut in conditiile in care statutul si modul in care se vor desfasura viitoarele alegeri in partid a fost deja decis si aprobat de cel mai inalt for al PD-L.

"Decizia este una delicata, pentru ca ea s-a luat in forul statutar, in forul de conducere, oamenii au votat pentru, a fost doar un singur vot impotriva. Am putea transmite mesajul de inconsecventa. Cred, insa, ca pe termen lung, mult mai sanatos pentru noi ar fi sa mentinem si sa pretuim acest parteneriat pe care il avem cu presedintele Romaniei", conchide Raluca Turcan.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Raluca Turcan PDL Basescu, #alegeri PDL lista , #Traian Basescu