Valeriu Stoica: Masurile anuntate de Basescu sunt de normalitate, nu de sacrificiu

Vineri, 07 Mai 2010, ora 16:46
1253 citiri
Valeriu Stoica: Masurile anuntate de Basescu sunt de normalitate, nu de sacrificiu

Liderul PD-L Valeriu Stoica a declarat vineri ca presedintele Traian Basescu "a dat o lectie de responsabilitate", nelasand in seama Guvernului anuntul privind masurile economice si a apreciat ca solutiile sunt "de normalitate, nu de sacrificiu", iar principalul vinovat de criza e guvernul Tariceanu.

Vicepresedintele democrat-liberal a subliniat, in cadrul unei dezbateri organizate vineri de Institutul de Studii Populare, ca, prin solutiile anuntate joi, seful statului a demonstrat ca este "liderul dreptei romanesti".

"Prin declaratia facuta ieri, Traian Basescu a dat o lectie de responsabilitate. Ce era mai comod pentru presedinte decat sa lase in seama Guvernului tot ce tine de criza, si sa lase Guvernului solutiile grele, dramatice si cu costuri electorale. Nu avea nimic de castigat implicandu-se direct, printr-o asemenea declaratie. A facut-o si, prin asta, Traian Basescu a demonstrat ca e intr-adevar liderul dreptei din Romania", a comentat Valeriu Stoica.

Patronatele considera reducerea salariilor si pensiilor o masura corecta

Democrat-liberalul a apreciat ca presedintele "intelege" ca, intr-o situatie de criza, nu exista o alegere reala intre varianta sacrificarii sectorului privat si cea a rationalizarii masurilor sociale "luate de-a valma in ultimii ani de guverne indiferent de culoarea politica".

"Principalul responsabil pentru situatia in care se afla Romania este guvernul Tariceanu. Intr-o perioada in care existau venituri in Romania, in loc ca acestea sa fie alocate investitiilor, infrastructurii, au fost alocate sectorului bugetar. O crestere ca o ciuperca a sectorului bugetar isi arata acum consecintele dramatice", a acuzat Stoica.

Rationalitate, nu sacrificiu

In privinta masurilor enuntate de presedinte, liderul PD-L a opinat ca se revine "la ce este normal sa revenim acum".

"Masurile pe care ar trebui sa le ia Guvernul in continuare, sub impulsul lui Traian Basescu, sunt masuri de normalitate, nu de sacrificiu. A reduce sectorul bugetar la limitele normalitatii nu e un sacrificiu, ci o dovada de rationalitate", a afirmat pedelistul.

El si-a exprimat "tristetea" ca, din 1 ianuarie 2010 si pana acum, Guvernul si PD-L "nu au avut vointa ferma de a se intoarce la rationalitatea guvernarii".

"Sper ca, acum, si Guvernul, si PD-L vor avea curajul de a reveni la rationalitate si normalitate in sectorul bugetar", mai spus Stoica.

Pensiile scad cu 15%, se reduc salariile la stat si ajutoarele sociale

Presedintele Basescu a declarat joi ca nu se vor majora TVA si cota unica, dar ca incepand de la 1 iunie se va reduce fondul de salarii cu 25% din administratia centrala si locala, fiind previzibila si o reducere a pensiilor cu 15%, dar si tairea drastica a unor subventii. De asemenea, si ajutorul de somaj va fi redus cu 15%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, 16 aprilie, că, în acest moment, la nivelul coaliţiei s-a menţinut decizia ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidatul coaliţiei la...
#Valeriu Stoica masuri salarii, #masuri reducere salarii pensii, #masuri sacrificiu , #Traian Basescu