Opinii: Vulgaritatea unui partid mort

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Luni, 04 Octombrie 2010, ora 16:01
6354 citiri
Opinii: Vulgaritatea unui partid mort
Fotomontaj: Ziare.com

Sa fii liderul partidului aflat la guvernare, intr-o tara unde ai pierdut complet controlul asupra economiei, si sa recomanzi Opozitiei funia si sapunul inseamna ca ti-ai pierdut si minima ratiune de care cineva te-ar mai fi putut suspecta.

Indemnul vine din partea celui care ridica osanale presedintelui cu trupul oilor pe munte, iar apoi fugea la Ierusalim sa aduca lumina Sfanta de Paste. Pana aici nimic contradictoriu. Doar o buna doza de orbire.

Si mai dezgustatoare decat erorile lui Flutur sunt insa "scaparile" Elenei Udrea care, dincolo de poezia cu mogulii si presa mincinoasa recitata de tot partidul, a recunoscut ca PD-L a inceput campania electorala cu doi ani inainte. "Tonul care se da azi la Suceava trebuie continuat. Dam startul campaniei electorale, chiar daca aceasta incepe cu alegerile interne (...). Guvernul Boc face ce trebuie" - Elena Udrea.

Intelegem prea bine, desi nici ei nu stiu ce trebuie facut pentru a fi bine. Grav este ca Udrea recunoaste ca PD-L nu trebuie sa mai paraseasca aceasta campanie pana la victoria finala. Ce concentrare asupra guvernarii, ce eforturi pentru scoaterea tarii din criza, cand principala grija a democrat liberalilor, manifestata pe fata, este pastrarea si consolidarea puterii?

Astfel se tradeaza singura grija a PD-L - pastrarea puterii cu orice pret, indiferent de cost. Cu atat mai mult cu cat scorul inspaimantator din sondaje, sub 10%, da fiori liderilor. Unica sansa acum, pentru a nu pierde guvernarea printre degete, este sa isi tina membrii uniti cu fantasme de genul - in 2012 vom fi partidul care va culege roadele reformelor din prezent.

Cei care stiu ca nu au luat nicio masura viabila anticriza, care stiu ca partidul nu isi va mai putea reveni pentru ca nu are ce sa ofere electoratului, mai mult de taieri si reduceri, se pot gandi sa schimbe barca. Acesta este scopul pentru care echipa Boc, Udrea, Funeriu, Igas, Falca si Flutur se afla in campanie. Posibilii dezertori trebuie convinsi ca PD-L inca nu a murit.

Daca Partidul Democrat-Liberal pierde cativa dintre senatori sau deputati isi poate lua adio de la Traian Basescu si de la guvernare. Pierderea majoritatii din Parlament inseamna acum sfarsitul echipei Basescu - Boc. PD-L vinde acum vrabia de pe gard, incercand sa-si tina oamenii aproape. Aceasta este singura explicatie logica a debitului de ineptii turnate intr-o singura zi.

Tintele preferate ale lui Traian Basescu - mogulii, presa si comunistii si grija lor: suspendarea. Ca presa nu e chiar asa de rea, pe cat incearca s-o descrie al'de Flaca, Igas, Boagiu, Udrea sau Flutur, e demonstrat si de sondajul de opinie in care romanii isi exprimau increderea in mass-media in proportie de peste 66%. Rezultatul e chiar foarte bun, daca ne gandim ca in Presedintie mai cred 17% dintre romani, iar in Guvern doar 13%.

"Dusmanii" cu care PD-L se lupta sunt cele mai fantasmagorice inventii ale propagandei democrat liberale - comunismul, mogulii, presa si Opozitia. Sperietorile de serviciu care sunt inviate atunci cand apare in discutie suspendarea presedintelui. Dincolo de trendul general al glasului monoton al pedelistilor care plang deja suspendarea presedintelui, partidul ii face mai mult rau lui Traian Basescu.

Ii ia apararea agresiv, mult prea evident, intr-un mod vulgar si desantat pentru vremurile de criza pe care le traim si, lucru nu greu de observat, lasand guvernarea tarii in mainile destinului sau ale lui Dumnezeu. Fapt care, daca s-ar intampla cu adevarat, ar fi in mod sigur mai bun decat dezastrul controlat si administrat fara stiinta de catre fascinantii democrat liberali.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Basescu PDL campanie, #suspendare Basescu, #Udrea campanie electorala , #Traian Basescu
Comentarii
Poza ETC
ETC
rank 1
De la dansul pinguinului la jaaavra ordinara - Dintr-o simpla eczema, netratata la timp, la ditamai cancerul Ba ses cu :)