PDL face presiuni asupra lui Oprescu (Opinii)

Vineri, 13 Septembrie 2013, ora 20:08
2789 citiri
PDL face presiuni asupra lui Oprescu (Opinii)

Satui sa tot astepte mila presedintelui Traian Basescu ori sa tot caute stratageme noi de crestere in sondaje peste noapte, membrii PDL par a-si lua, in sfarsit, soarta in propriile maini.

Sanctionati de catre electorat pentru o guvernare incoerenta, in care au incercat sa scoata tara din criza pe seama populatiei, fluierati un an intreg de analisti pentru noncombat si neinchegarea unei Opozitii eficiente, presedintele partidului, Vasile Blaga, si membrii Biroului Permanent par decisi sa iasa din conul actual de penumbra.

Astfel, prezent zilele trecute la Suceava, liderul PDL hotaraste cum trebuie sa se comporte comilitonii sai din Bucuresti: "sa scoata in fiecare zi in evidenta neajunsurile activitatii primarului general al Capitalei si sa-i ceara, pur si simplu, demisia. Sa faca ce am facut si noi in 2003, in Actiunea DA pentru Bucuresti. Corturi in tot Bucurestiul, prin care sa arate tot ce nu a facut Sorin Oprescu, care nu merita sa stea in fruntea acestui oras".

Critic, deci exist

Din pacate, cine a urmarit activitatea portocaliilor din ultima vreme isi da seama ca, reducand viata de partid doar la contestarea adversarilor, sanse ca formatiunea sa se relanseze pe prima scena nu prea sunt. Caci intre teoriile moderne predate studentilor de catre politologi precum europarlamentarul Cristian Preda, membru de frunte al PDL, si realitatea activitatii de zi cu zi a partidului, ca de la cer la pamant.

Incercati si dumneavoastra sa faceti un inventar al programelor si proiectelor politice lansate de PDL dupa pierderea puterii si veti vedea ca, nu numai ca n-au incercat sa caute aderenti pentru vreunul dintre ele, dar nici macar n-au intervenit cu promptitudine si competenta in discutiile despre marile proiecte ale momentului, aflate in diverse faze de lucru in Parlamentul Romaniei: modernizarea Constitutiei si regionalizarea.

In schimb, in desele aparitii televizate ale reprezentantilor PDL, lideri, formatori de opinii, oameni de imagine, intre care se afla si cateva doamne bine pregatite in domenii ca economie, mediu, justitie, cu totii fac o critica acerba, si nu de azi, de ieri, ci inca din vremea guvernelor Boc-Ungureanu, adica tocmai ceea ce le cere liderul lor.

Consilierii CGMB repeta strategia lui Basescu

In graba lor de a puncta electoral, consilierii PDL demisionasera zilele trecute din Consiliul General al Municipiului Bucuresti, iar Adriean Videanu, liderul organizatiei Capitalei, a si declarat ca toti cei 10 consilieri nu se vor intoarce din drum. Strategia a mai fost folosita de Traian Basescu in caderea guvernului Ciorbea. Numai ca gestul lui Videanu nu a trezit interesul nimanui, iar acum consilierii sunt nevoiti sa se intoarca la lucru, trimisi de catre Vasile Blaga.

Fireste ca politicienii trebuie sa se bata pentru o cauza nobila a cetatenilor, aceea a protejarii maidanezilor inmultiti peste masura in Capitala, numai ca un proiect al PDL pentru salvarea patrupedelor lipsea, ei trebuind iarasi si iarasi sa se opuna proiectelor altora.

Se poate creste in sondaje si facand opozitie, dar singurul ei efect electoral este ca ar putea genera votul negativ, impotriva adversarilor. Insa pana la schimbarea tendintei actuale drumul e lung si nesigur.

O razgandire copilareasca

Numai ca dintre toate variantele, demisia si apoi razgandirea consilierilor generali ai PDL dau cel mai prost, si acum staruindu-mi in memorie porecle ca "Razgandeanu", "Razgandiceanu" atribuite de pedelisti ca Radu Berceanu altui celebru "Razgandac", prim ministrul Calin Popescu-Tariceanu, fiindca nu a marsat pe ideea draga dlui Basescu de a convoca alegeri anticipate in primavara lui 2005.

Cat au fost la guvernare, activistii PDL incropisera proiecte pentru diverse sectoare, inclusiv pentru revizuirea Constitutiei. Odata ajunsi in Opozitie, proiectele lor au fost lasate de izbeliste, nimeni nemaiindraznind sa le sustina.

Dar situatia aceasta ingrata va trebui schimbata de urgenta, pentru a contracara atacurile USL apropo de imposibilitatea depasirii fazei monotone actuale cand singura prioritate a partidului este critica adversarului politic.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#PDL Opozitie, #critica adversarilor politici, #CGMB consilieri demisie , #Vasile Blaga