Proiect PNL pentru eliminarea tuturor pensiilor speciale, depus la Parlament

Miercuri, 06 Februarie 2019, ora 22:16
27551 citiri
Proiect PNL pentru eliminarea tuturor pensiilor speciale, depus la Parlament
Foto: Arhiva Pixabay

Patru parlamentari liberali au depus, miercuri, la Parlament, o initiativa legislativa de interzicere a tuturor pensiilor speciale, a anuntat presedintele PNL Valcea, deputatul Cristian Buican.

Liderul liberalilor valceni este initiator al acestui proiect legislativ care vizeaza eliminarea acestor privilegii financiare pentru toate categoriile care beneficiaza in prezent de ele, alaturi de deputatul Gigel-Sorinel Stirbu si de senatorii Romulus Bulacu si Florin Citu.

"Sunt eliminate toate privilegiile financiare pentru deputati si senatori, pentru judecatori si procurori, pentru militari si politisti, pentru functionarii publici cu statul special, pentru membrii corpului diplomatic si consular al Romaniei, pentru membrii Curtii Constitutionale si personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviatia civila din Romania, adica tot ceea ce inseamna pensie speciala. Este singura initiativa de acest fel si asteptam sa vedem ce sustinere vom avea din partea colegilor parlamentari", a declarat deputatul Buican.

El a precizat ca printre motivele pentru care a decis sa initieze un astfel de proiect legislativ se afla numarul mare de pensionari care beneficiaza de pensii mici (peste cinci milioane de pensionari au un venit lunar mediu de 1.100 de lei), dar si suma mare pe care trebuie sa o plateasca statul roman pentru aceste pensii speciale, adica un miliard de euro pe an, suma ce reprezinta aproape jumatate din deficitul inregistrat de fondul de pensii.

Pe de alta parte, Senatul a adoptat, miercuri, tacit, un proiect legislativ care prevede anularea pensiilor speciale ale mai multor reprezentanti, precum Avocatului Poporului, deputatilor si senatorilor, diplomatilor, dar si ale personalului auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti.

Proiectul a fost initiat de mai multi parlamentari din PMP, si a fost adoptat miercuri, de catre Senat, termenul limita de dezbatere si adoptare fiind data de 26 decembrie.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#eliminare pensii speciale proiect PNL , #Politie