Cartel Alfa ii semnaleaza lui Ponta lipsa transparentei in calculul pensiilor

Luni, 05 Noiembrie 2012, ora 17:07
2561 citiri
Cartel Alfa ii semnaleaza lui Ponta lipsa transparentei in calculul pensiilor
Foto: Telegraful de Prahova

Confederatia Nationala Sindicala "Cartel Alfa" i-a semnalat prim-ministrului Victor Ponta lipsa de transparenta in calculul pensiilor, prin intermediul unei scrisori deschise transmise luni, cerandu-i rezolvarea problemei.

Printre lucrurile semnalate de Cartel Alfa se numara lipsa de transparenta in calculul pensiilor si al asigurarilor sociale, dar si greseli ale functionarilor publici, anunta Realitatea Tv.

"Este vorba despre lipsa transparentei in calcul, cat si a greselilor de calcul ale functionarilor ce stabilesc in general valori mai mici si rareori valori mai mari decat cele cuvenite, pentru pensie sau asigurari sociale. Nu beneficiarii pensiilor si aigurarilor sociale isi stabilesc valoarea indemnizatiilor primite, ci functionari aflati in structurile subordonate Ministerului Muncii, desi prin prisma transparentei administrative ar trebui ca fiecare sa isi poata verifica drepturile care i se acorda", se arata in scrisoare.

In documentul lor, sindicalistii mentioneaza faptul ca au semnalat problema tuturor ministrilor Muncii din ultimii ani, precum si actualului ministru al Muncii, Mariana Campeanu, fara ca demersul lor sa aiba vreun rezultat.

Totodata, membrii Cartel Alfa acuza "lipsa de transparenta a metodologiei de calcul din partea structurilor Ministerului Muncii", care duce la "incarcarea nejustificata a tribunalelor, care au in solutionare si relatiile de munca".

"Dosarele de acest tip se solutioneaza in intervale de timp aberant de mari. Aceasta ingreunare se datoreaza si mecanismului introdus de Consiliul Superior al Magistraturii de normare pe puncte a dosarelor, care nu este just", continua scrisoarea sindicalistilor.

Nu in ultimul rand, Cartel Alfa a solicitat solutionarea problemei, despre care considera ca fiind "jenanta pentru un stat care aspira sa-si mentina, in primul rand, calitatea de aparator al intereselor cetatenilor".

Solutiile propusa de sindicalisti pentru rezolvarea problemei sunt emiterea unui buletin analitic pentru fiecare pensionar, stabilirea unui model clar si usor de utilizat pentru procedura de calcul a pensiei, precum si responsabilizarea angajatorilor si a Inspectiei Muncii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Deputatul Cătălin Drulă, preşedintele USR acuză liderii coaliţiei PSD-PNL că au blocat Guvernul României timp de 16 ore, timp în care au făcut negocieri politice fără niciun rezultat...
#Cartel Alfa scrisoare Victor Ponta, #Cartel Alfa calcul pensii, #Cartel Alfa pensii Ponta, #Victor Ponta calcul pensii , #calcul pensii