Dispute in Senat, inainte de dezbaterea Legii pensiilor

Marti, 02 Noiembrie 2010, ora 11:20
2939 citiri
Dispute in Senat, inainte de dezbaterea Legii pensiilor
Foto: Arhiva

Senatorii au luat marti o pauza de consultari, dupa ce sedinta a debutat cu dispute pe marginea ordinii de zi, puterea dorind discutarea cu prioritate a Legii pensiilor, pe cand opozitia a solicitat ca actele normative cu adoptare tacita si aprobarea bugetului Senatului sa fie discutate primele.

Liderul senatorilor PD-L, Cristian Radulescu, a solicitat ca proiectul Legii pensiilor, inclus pe ordinea de zi la punctul 18, sa fie dezbatut si votat imediat dupa rezolvarea problemelor organizatorice, insa liderul grupului PNL, Puiu Hasotti, a atras atentia ca exista mai multe proiecte cu termen de adoptare tacita care trebuie discutate, Senatul urmand de asemenea sa aprobe bugetul forului si numirea presedintelui Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), restanta de mai multe sedinte.

Liderul grupului PSD, Ilie Sarbu, a sustinut punctul de vedere al liberalului, spunand ca altfel va fi nevoit sa solicite o pauza de consultari, "si o sa stam in pauza de consultari pana la sfarsitul sedintei".

Cristian Radulescu a subliniat ca bugetul Senatului si celelalte puncte solicitate de opozitie sunt importante, dar trebuie tratata cu prioritate Legea pensiilor.

Dupa mai multe luari de cuvant, Radulescu a solicitat o pauza de consultari, in urma careia grupul PD-L a acceptat o parte a solicitarilor opozitiei, urmand ca senatorii sa adopte bugetul institutiei si sa dea votul asupra presedintelui ANSPDCP inaintea dezbaterii Legii pensiilor.

Cu toate acestea, opozitia si puterea s-au contrat ulterior pe programul de lucru, PD-L solicitand ca sedinta sa tina pana la epuizarea ordinii de zi.

PSD s-a aratat impotriva, spunand ca este o propunere inutila, insa Puiu Hasotti a atras atentia ca in pauza de consultari s-a discutat si despre dezbaterea amendamentelor admise si respinse, astfel incat, in situatia in care acestea vor fi prezentate, un singur reprezentant de grup parlamentar sa ia cuvantul deoarece exista multe amendamente la Lege.

In final, s-a hotarat prin vot ca programul Senatului sa continue pana la finalizarea proiectului Legii pensiilor, la propunerea lui Cristian Radulescu.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Senat legea pensiilor, #Legea pensiilor dispute politice , #legea pensiilor
Comentarii
Poza ALTERNANTZA
ALTERNANTZA
rank 4
Cata vreme nu se va gasi o modalitate de reluare a dialogului real, sincer, intre putere si opozitie, in chestiuni ce exced lupta politica, asa...