Ioan Botis: Matematic este imposibil ca pensiile sa scada

Miercuri, 06 Octombrie 2010, ora 21:09
4038 citiri
Ioan Botis: Matematic este imposibil ca pensiile sa scada

Ministrul Muncii, Ioan Botis, a declarat, miercuri, ca spera ca Legea Pensiilor va intra in vigoare incepand cu data de 1 ianuarie 2011 deoarece "matematic este imposibil" ca pensiile sa mai scada.

"Este o abordare pozitiva. Pentru prima data pe sistemul asigurarilor de stat avem o abordare strict economica. Din punct de vedere matematic, pensiile nu au cum sa scada", a declarat ministrul de resort, la Tvr 1.

Ioan Botis a declarat ca valoarea punctului de pensie va fi calculat in asa fel incat pensionarul sa fie avantajat.

"Practic la valoarea de baza, care este de 732,8 lei, aducem o indexare cu rata inflatiei de suta la suta. In aceste conditii strict matematice chiar daca avem o crestere economica negativa avem o rata care se acopera din punctul de pensie, adica ceea ce pierde pensionarul prin inflatie. Daca avem crestere economica pozitiva vom avea si o crestere a salariului minim. Acest indicator daca il urmariti in mod matematic va fi in mod permanent pozitiv", a mai completat ministrul Muncii.

Ioan Botis a mai spus ca pensiile au o tendinta crescatoare din punctul de vedere al

acestei noi legi.

"Deci, valoarea punctului de pensie ramane permanent pozitiva. Este marele castig al formulei pe care am propus-o in legea pensiilor", a mai precizat acesta.

Varsta de 65 de ani pentru pensionarea femeilor va fi necesara din 2030

Ministrul Muncii a mai declarat miercuri ca oricum pana in 2030 varsta

de pensionare a femeilor trebuia sa ajunga la 65 de ani. Botis a mai spus ca actuala lege a adus "un mod etic de a trata cetateanul roman, arata Mediafax.

"Aceasta lege repune, pe baze etice, tot sistemul si creeaza o sustenabilitate de care Romania avea nevoie", a mai declarat Botis.

Ministrul de resort a mai spus ca vor scadea pensiile la diplomati, personal aeronautic civil navigant, personal auxiliar din instantele de judecata, parlamentarii, functionari publici parlamentari, angajatii Curtii de Conturi si cei din cei din domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale.

I.U.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#legea pensiilor Ioan Botis, #matematic pensiile nuscad , #legea pensiilor