Legea pensiilor va fi adoptata in septembrie, spune Boc (Video)

Miercuri, 04 August 2010, ora 18:56
4351 citiri
Legea pensiilor va fi adoptata in septembrie, spune Boc (Video)
Foto: Antena 3

Premierul Emil Boc a anuntat ca noua lege a pensiilor va fi aprobata de Parlament pana la sedinta consiliului director al Fondului Monetar International din luna septembrie.

"Prioritatea este sa fie aprobata legea pensiilor la Camera Deputatilor inainte de sedinta bordului din septembrie. Am solicitat sa fie sa preluat proiectul de lege asa cum l-a facut Guvernul si la 1 septembrie sa intre pe ordinea de zi", a declarat Emil Boc, miercuri seara, in cadrul unei conferinte de presa.

"Este extrem de important si din perspecitva acordului si pentru restructurarea statului roman, pentru ca raspunde unei nevoi a romanilor de a avea o lege a pensiilor care sa conduca la echilibrarea bugetului de pensii. Acest nou proiet asigura pe termen mediu si lung sustinerea bugetului de pensii", a adaugat premierul.

Boc a reamintit ca au fost deja adoptate mai multe reforme in acest domeniu, printre care se renumara eliminarea pensiilor speciale si verificarea pensiilor de invaliditate. "Am putut sa constat ca in urma reevaluari a unor ajutoare sociale, a unor pensii de invaliditate, ma refer la cei care nu aveau dreptul sa le primeasca, au rezultat economii de peste 27 de milioane de euro", a explicat prim ministrul.

Potrivit spuselor sale, urmatoarea transa a imprumutului de la FMI, in valoare de aproximativ 900 de milioane de euro, se va duce la Banca Nationala a Romaniei, pentru consolidarea rezervei valutare.

De asemenea, in urma misiunii FMI in Bucuresti, incheiata miercuri, s-a ajuns la concluzia ca, in 2011, va exista un deficit bugetar de 4,4 la suta si o crestere economica de 1,9 - 2 la suta.

Premierul a adaugat ca Guvernul va anunta rectificarea bugetara pentru 2010 pe 18 august, pentru a ne incadra in deficitul de 6,8 la suta din 2010.

In cadrul conferintei, Emil Boc a confirmat declaratiile facute la Radio Romania Actualitati, si anume ca salariile bugetarilor vor creste cu 10 la suta, in medie, in 2011, daca Guvernul se va incadra in masa salariala de 39 de miliarde de lei si daca nu se va acorda al 13-lea salariu.

"Orice alta crestere salariala in plus in sectorul bugetar, peste cele 10 procente, va depinde de succesul procesului de restructurare. Unele etape ale procesului de restructurare se vor prelungi si in 2011, pentru ca, chiar daca decizia incepe in 2010, pentru respectarea procedurilor legale, aceste etape se pot prelungi si in 2011. Cate persoane exact vor pleca din sectorul de stat, vom sti la final. N-am plecat de la o cifra predeterminata", a mai spus premierul.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Emil Boc pensii, #aprobare legea pensiilor, #legea pensiilor , #legea pensiilor