Ziare.com

Recalcularea pensiile militarilor si politistilor, suspendata de instanta

Vineri, 01 Octombrie 2010, ora 17:04

   

Recalcularea pensiile militarilor si politistilor, suspendata de instanta
Curtea de Apel Cluj a dispus, pe 28 septembrie, suspendarea executarii HG 735 din 21 iulie 2010 pentru recalcularea pensiilor stablite potrivit legilatiei privind pensiile militare de stat, a pensiilor politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul penitenciar.

Potrivit minutei instantei, afisata pe portalul instantelor, "Dispune suspendarea executarii HG nr. 735/21 iulie 2010 pentru recalcularea pensiilor stablite potrivit legilatiei privind pensiile militare de stat, a pensiilor politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor, conform Legii nr. 119/2010 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor, pana la pronuntarea instantei de fond".

Astfel, in cadrul procesului initiat in luna august de un grup de militari in rezerva impotriva Guvernului Romaniei, la Curtea de Apel Cluj, instanta a dispus suspendarea hotararii de guvern prin care s-a dispus recalcularea pensiilor militare de stat, a pensiilor politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul adminsitratiei penitenciarelor, conform Legii nr. 119/2010 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor.

Decizia instantei este valabila pana la pronuntarea instantei de fond, poate fi atacata cu recurs in 15 zile, insa este executorie.

Presedintele Traian Basescu a semnat, pe 29 iunie, decretele pentru promulgarea legilor care prevad scaderea salariilor bugetarilor cu 25% si recalcularea unor pensii speciale, dupa ce plenul reunit le-a pus in acord cu decizia CCR, in sedinta din aceeasi dimineata.

Sursa: rNews

Articol citit de 4080 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Le e frica de Armata. Au inteles ca Armata, potrivit Constitutiei, trebuie sa apere Statul de drept. Nu-i exclus ca Armata sa le puna pielea pe batz hotzilor....

Oricum la cat de indatorati sunt romanii... nu cred ca hotzii mai pot spera ca au cum sa evite tzepele care li se pregatesc...

 

daune morale

Trebuiau sa le ceara si daune morale j-vrelor beshescu si umil bok. Cel putin, sluga de bok isi va lua partea cand se va intoarce la Cluj dupa ce stapanul sau ii da un picior in partea dorsala.

 

Deci orice judecator poate face ce vrea

Deci orice judecator poate face ce vrea. La trei greseli (in decursul carierei) ar trebui dati afara din sistem.
Dar in ce consta activitatea "nepretuita" a majoritatii militarilor? (cu exceptia celor din zonele de conflict)
Observam ca cei care stau striga cel mai tare !

 

Fraiere...

am intrat in armata sau politie ca sa am o pensie speciala.Nu schimbi regulile jocului in timpul jocului.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor