Ziare.com

Unul din doi pensionari militari a cerut recalcularea pensiei

Miercuri, 22 Septembrie 2010, ora 21:02

   

Unul din doi pensionari militari a cerut recalcularea pensiei
Aproximativ 50% dintre pensionarii militari au completat pana miercuri, la centrele militare din tara, formularul-tip privind eliberarea adeverintelor de venit care atesta totalitatea veniturilor realizate de-a lungul carierei militare, informeaza Ministerul Apararii.

Potrivit MApN, in evidentele ministerului figureaza, in prezent, 81.557 de pensionari militari, din care 77.159 provin strict din cadrul ministerului, iar ceilalti din Serviciul de Informatii Externe, din Serviciul de Protectie si Paza si din Serviciul de Telecomunicatii Speciale.

Astfel, MApN informeaza ca aproximativ 97% dintre cadrele militare care au activat in Armata, adica circa 71.300 de persoane, au pensii de pana la 3.000 de lei si nu vor fi afectate de recalculare.

Prin recalculare, in anumite cazuri pensiile acestora ar putea creste, in functie de sporurile, indemnizatiile, premiile, primele de care au beneficiat de-a lungul carierei militare. Calculele vor fi facute pe fiecare caz in parte, in urma depunerii de catre pensionarii militari a formularului-tip in baza caruia se elibereaza adeverintele de venit.

MApN atrage atentia ca in cazul in care nu va fi depus formularul-tip privind obtinerea adeverintei de venit, recalcularea se va face, potrivit legii, pornind de la salariul mediu pe economie din anii de activitate.

Ministrul Apararii, Gabriel Oprea, a declarat, pe 13 septembrie, ca dupa recalculare majoritatea pensiilor militare nu vor scadea, iar unele dintre ele chiar vor creste, ca urmare a modificarii bazei de calcul a pensiilor prin introducerea unor venituri si sporuri care pana in prezent nu erau luate in calcul.

De altfel, Oprea a semnat pe 23 august un ordin prin care se simplifica procedurile in cazul recalcularii pensiilor militare, astfel incat cadrele in rezerva pot obtine adeverintele de venit direct de la centrele militare de care apartin, fara sa mai mearga pe la fiecare unitate militara unde au lucrat.

Prin acest ordin, procesul de eliberare a adeverintelor de venit se desfasoara prin centrele militare zonale/judetene/de sector, fapt care vine in sprijinul pensionarilor militari, astfel incat sa nu fie necesar ca acestia sa se adreseze, pentru obtinerea adeverintelor, fiecareia dintre unitatile militare unde au lucrat, sustine MApN.

Citeste mai multe despre pensionari militari
Sursa: rNews

Articol citit de 3725 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
12 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Oprea mai lipsea...

La cate am vazut si auzit in ultimul timp, mai apare si Oprea cu recalcularea lui, pe niste baze care nu apar deloc in lege, doar in visele lui erotice...In plus, vrea sa-i determine sa completeze un formular prin care SOLICITA recalcularea...Iar daca ai cerut tu singur recalcularea, serbut fratello, ....poti merge la instantele lui peste prajit....cu aia ramai, ca doar tu ai cerut !!!!...Si pare-se ca Oprea a prostit deja 50% din pensionarii militari....Urmam ceilalti salariati si pensionari...."ASTEAPTA-TE ROMANE" = noul imn national.....

 

Dezinformare KGB-ista!!!

Cine te plateste sa arunci cu informatii false? Oprea e singurul personaj politic care s-a zbatut pentru pensiile militarilor cind toata economia e in cap. Sa obtii pe vremurile astea ca numai 8% dintre pensii sa fie micsorate si sa reduci de la 16 ani la citeva zile eliberarea adeverintelor de calcul a pensiiei e mare lucru. Asa ca mai bine ia-l la ochi pe Blaga care e preocupat doar de smenuri decit sa il mai toci pe Oprea care face si mai putin zice

Vorbe ieftine

Asteapta-te romane ca urmeaza si vremuri mai bune! Asta trebuie sa fie deviza! Nu mai arunca cu vorbe de 2 lei, daca citeai si tu ce e cu pensiile recalculate, la conferinta lui Oprea, ai fi aflat ca nu se micsoreaza, ba chiar se si maresc! Iar adeverintele alea s-ar fi eliberat in 16 ani daca nu ii mobiliza Oprea pe babalicii aia de prin armata

hai pa

Iar umblati cu cioara vopsita in porcocaliu? Pai daca legea voastra e asa de dreapta, daca aveti dosarele personale ale pensionarilor militari unde sunt specificate toate unitatile militare in care au lucrat, aveti statele de plata si arhivele, de ce trebuie sa cer eu, ca fraierul, recalcularea pensiei? Ca sa nu pot sa va dau in judecata? N-aveti decat sa va rupeti capul si s-o recalculati cum vreti, ca si-asa faceti cum vrea besescu si sluga sa, umil bok. A, daca in lege exista o prevedere precum ca pensiile sub 3000 RON nu scad, asta-i altceva... Dar cum nu exista, cine mai are incredere in minciunile voastre ordinare?

 

Se poate, nu?

Deci pana la urma, dupa tot tantamul din presa referitor la referitor la recalcularea pensiilor militare, tot lui Oprea dau crezare cu calculele acelea care le-a anuntat. De aceea si pensionarii au depus in numar destul de mare cererea de recalculare, ca de nu raman cu pensia minima pe economie.

 

logica simpla si usor de demonstrat matematic

cei pensionati inainte de 1990 vor avea de castigat la pensie intre 25 si 30% - GARANTAT (au avut pensii f. mici) si este obligatoriu (asta daca iti vrei binele propriu) sa fi facut cerere pentru recalculare. parte din cei pensionati dupa 2000 vor pierde la pensie si nu este recomandabil sa faca aceeasi cerere de recalculare. partea proasta pentru acestia este ca chestiunea se aplica la fel ca oug 50 in problema creditelor bancare. adica ori semnezi actul aditional ori daca nu se considera acceptare implicita, PREVEDERILE TOT SE APLICA. Deci oprea a avut dreptate.

 

Pensii

Cum in urma recalcularii pensiile mici vor creste, inseamna ca e o lege in primul rand reparatorie si in al doilea rand ca Oprea a incercat sa impace pe toata lumea. Probabil ca multi nu sperau ca li se va face vreodata dreptate. Ar trebui aceasta masura sa fie luata si pentru societatea civila. Ar putea aparea multe surprize.

pensiile militare vor scadea

Nu este prevazut nicaieri in lege ca pensiile sub 3000lei nu vor scadea,deci totul este o minciuna,iar calculele facute de gen????Oprea nu au acoperire in realitate.

 

Crestere nu scadere

Probabil ca nu scrie nicaieri acest lucru, nici nu putea fi trecut in lege, e nedemocratic. Dar prin recalculare e cert ca NU VOR SCADEA. Asta se datoreaza ministrului

Ca la noi la nimeni

Oricum e singurul mesaj credibil, cel al lui Oprea, pentru ca fata de celelalte intoxicari din presa si media in general referitor la pensiile militarilor acesta a adus si exemple concrete cu cateva pensii recalculate. De aceea si o mare parte din pensionari au depus formularele de recalculare.

 

Recalculare

Si-au dat seama ca Oprea nu i-a mintit si ca la recalculare marea majoritate dintre ei vor fi avantajati dpdv financiar.

 

Recalculare pensii

Ar fi bine ca gen. Oprea sa fi spus adevarul,dar dupa calculele efectuate pe baza salarizarii obtinute de la unitate,aceasta va scadea cu cateva sute de ron,in special la ofiteri.Nu scade in cazul in care pe toata perioada lucrata ai avut gr.I si alte sporuri(prime,solda de merit).

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor