Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Diplomatii pensionari, raspuns dur: Noi am fost discriminati pana acum. Carp, atitudine inumana

Sambata, 09 Noiembrie 2013, ora 22:32
5132 citiri
Diplomatii pensionari, raspuns dur: Noi am fost discriminati pana acum. Carp, atitudine inumana
Foto: ebihoreanul

Indemnizatia diplomatica pe care Senatul a decis la inceputul acestei saptamani sa o acorde a nascut multe reactii dure. Daca Opozitia, prin vocea secretarului executiv al PDL Radu Carp a strigat "neconstitutionalitate", acum a venit randul celor vizati de masura sa se apere.

Intr-un drept la replica remis Ziare.com, reprezentantii Asociatiei Ambasadorilor si Diplomatilor de Cariera din Romania isi arata dezgustul fata de afirmatiile profesorului in drept constitutional.

Radu Carp: "Indemnizatia diplomatica", o dubla discriminare. Guvernul isi bate joc de pensionari

"Respingem cu indignare insinuarile neinspirate si lipsite de sens din declaratia profesorului Carp, servil reprezentant al PDL, demersul lamentabil al acestuia, care se considera cu pretentii academice, implicat intr-un mod degradant intr-un politicianism ieftin, pe care il detestam in modul cel mai hotarat.

Aprecierea si demonstratia acestuia, cum ca Guvernul roman si-ar bate joc de toti pensionarii, nu are niciun temei, descalificandu-l in totalitate, datorita lipsei de temeinicie si relei credinte pe care le exprima", arata comunicatul.

Astfel, diplomatii arata ca prin acest act normativ se indreapta o discriminare a caror victime au fost ei.

"In niciun caz nu poate fi vorba despre o discriminare prin actul adoptat, atunci cand, in realitate, se inlatura discriminarea abuziva savarsita fata de diplomati. Autorul stie sau trebuia sa stie (daca tot s-a implicat in aceasta discutie) ca, din cele zece categorii de beneficiari ai pensiilor de serviciu, care au fost desfiintate prin Legea nr. 119/2010, doar pentru diplomati nu se gasise o solutie. Autoritatile din vremea guvernarii Boc au fost surde la aceste demersuri, demonstrand dispretul lor fata de aceasta categorie profesionala", arata diplomatii.

Ei sustin ca masura nu afecteaza sistemul de pensii din Romania, ci il corecteaza pe aceasta cale. Mai mult, reprezentantii Asociatiei Ambasadorilor si Diplomatilor de Cariera din Romania arata ca nu sunt discriminati nici colegii lor care nu sunt vizati de masura - nu au 15 ani de activitate neintrerupta in MAE -, stabilindu-se criterii precise pentru acordarea indemnizatiilor.

"Procedeul nu are nicio legatura cu discriminarea, punandu-se intrebarea daca domnul Carp nu stia ca diplomatii - cei circa 250 de beneficiari - au fost discriminati, atunci cand li s-a rupt din pensie pana la 80%, nemaibeneficiind de pensiile de serviciu. De fapt este clar ca domnul Carp nu pricepe despre ce este vorba, fiind strain de aceasta profesie si ne intrebam cine l-a obligat sa faca aceste declaratii, in afara de propaganda PDL, incercand sa justifice faradelegile guvernarii Boc", se mai precizeaza in comunicat.

Acestia saluta masura guvernului Ponta, privind-o ca pe un "curajos gest de omenie" si arata ca i-au si trimis o scrisoare de multumire premierului in care apreciaza "ca a reusit sa faca ceea ce nimeni nu s-a invrednicit timp de trei ani de zile".

"In ceea ce priveste indreptatirea profesorului Carp de a vorbi in numele nostru (in realitate impotriva noastra, manifestand o atitudine inumana fata de niste oameni aflati la varste inaintate), apare nepotrivit sa se prezinte in mod ostentativ ca o autoritate in domeniu.

Interventia sa nu face decat sa-l descalifice sub raportul calitatii de profesionist pe care si-o etaleaza si al obiectivitatii care se asteapta din partea unui om de buna credinta, fiind vorba in realitate de opinii aberante si in acelasi timp, de acte de slugarnicie pe care se straduieste sa le arate fata de partidul din conducerea caruia face parte. Gestul sau ramane deplasat, iar ca morala, ii reamintim adagiul pe care oricine il cunoaste - 'Si tacuisses philosophus mansises' (Daca taceai, filosof ramaneai, n.red.) ".

A.S.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#diplomati pensie indemnizatie abuz, #discriminare diplomari pensionari, #Radu Carp pensie diplomati , #pensii Romania
Comentarii
C
Cronos
rank 3
Astia sunt amasadorii aia care-si bateau joc de romani pe vremea
Poza Mu Chin Chai
Mu Chin Chai
rank 5