O pensionara aflata la coada la Tribunalul Arges a lesinat

Vineri, 20 Aprilie 2012, ora 12:07
2063 citiri
O pensionara aflata la coada la Tribunalul Arges a lesinat
Foto: Adevarul

O pensionara aflata, vineri, la coada la Tribunalul Arges, pentru a depune plangere in vederea recuperarii sumelor reprezentand contributia de asigurari sociale de sanatate, a fost preluata de un echipaj al Serviciului de Ambulanta dupa ce i s-a facut rau si a lesinat.

Batrana in varsta de 71 de ani a primit ingrijiri de la cadrele medicale de la ambulanta. Starea femeii este stabila, nefiind necesara transportarea ei la spital.

Cateva sute de pensionari s-au asezat si vineri dimineata la coada in fata Tribunalului Arges pentru a depune plangeri.

In ultimele zece zile, aproape 10.000 de pensionari din judetul Arges au depus cereri la Tribunalul Arges pentru a se judeca cu statul cu scopul de a primi retroactiv banii platiti pentru contributia de asigurari sociale de sanatate.

In judetul Arges, batranii au inceput sa depuna cereri din 9 aprilie, dupa ce Curtea de Apel Pitesti le-a dat dreptate pensionarilor, iar cateva zile mai tarziu si Curtea Constitutionala a decis ca procentul de 5,5 se aplica numai asupra veniturilor din pensii care depasesc 740 de lei.

Miercuri si joi, oamenii au format cozi imense in fata Tribunalului Arges si s-au produs busculade dupa ce sefii instantei au decis ca in cladire sa intre numai grupuri de cate zece persoane.

Potrivit judecatorului Ion Fundatureanu, purtator de cuvant al Tribunalului Arges, termenele date pentru pensionarii care au reusit sa isi depuna cererile au ajuns in toamna, prin luna noiembrie si, mai mult ca sigur, cei care le depun zilele urmatoare vor ajunge sa se judece cu statul abia anul viitor.

"Au fost alocate termene chiar si in luna noiembrie. Se asteapta ca cererile care vor fi depuse zilele urmatoare sa se judece in 2013", a mai declarat Fundatureanu.

Casele de pensii nu vor mai retine contributiile de asigurari de sanatate pentru pensionarii cu venituri din pensii sub 740 de lei, conform unui comunicat al Casei Nationale de Pensii Publice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#pensionara lesinata Tribunal Arges, #pensionari plati CASS, #pensionari asigurari sociale sanatate , #pensionari