Pensionarii protesteaza miercuri in fata Guvernului

Vineri, 07 Mai 2010, ora 10:57
2861 citiri
Pensionarii protesteaza miercuri in fata Guvernului

Pensionarii au hotarat sa iasa in strada, miercurea viitoare, dupa ce Guvernul a decis reducerea punctului de pensie pentru a diminua cheltuielile.

Pensionarii vor picheta, miercuri, sediul guvernului, anunta Realitatea TV, dupa ce presedintele Basescu a anuntat, joi, ca Guvernul trebuie sa ia masuri de austeritate.

Salariile bugetarilor vor scadea cu 25%, iar punctul de pensie scade cu 15%, de la 1 iunie. Astfel, de la 1 iunie, punctul de pensie va cobori de la 732 de lei la 622 de lei.

Romania are aproape 5,5 milioane de pensionari, dintre care 3,7 iau pensii mai mici de 740 de lei.

Liderul Federatiei Nationale a Pensionarilor din Romania, Preda Nedelcu, a declarat ca scaderea va fi in realitate mai mare de 15%, in conditiile in care urmeaza sa se introduca coplata, iar preturile vor creste.

"Raspunsul nostru este unul singur: nu putem accepta aceasta diminuare a pensiilor, noi nu ne putem compara cu Grecia unde pensia minima este de 500 de euro, la noi fiind doar 85 de euro. Ei au de unde scadea, noi nu", a declarat Nedelcu, pentru Mediafax.

Nedelcu a mai spus ca, decat sa le scada pensiile, presedintele Traian Basescu mai bine ar da tuturor pensionarilor cianura, pentru a scapa de ei, sa nu mai fie "o povara pentru intreaga tara".

"Am fost socat de declaratiile presedintele Traian Basescu cu privire la scaderea pensiilor. Sunt cu adevarat revoltat, nu ma asteptam la asa ceva", a spus Nedelcu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

La câți pensionari a ajuns România, în luna martie. Cât este pensia medie în țara noastră
La câți pensionari a ajuns România, în luna martie. Cât este pensia medie în țara noastră
Un număr de 4.752.548 de pensionari era înregistrat în martie 2024 în România, cu 3.890 persoane mai puţine comparativ cu luna precedentă, iar pensia medie a fost de 2.247 de lei, conform...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#pensionari, #proteste pensionari, #pensionari strada, #protest pensionari miercuri , #pensionari