Ziare.com

Peste 50.000 de bilete la tratament, prevazute sa fie repartizate in 2013

Miercuri, 13 Martie 2013, ora 20:10

   

Peste 50.000 de bilete la tratament, prevazute sa fie repartizate in 2013
Peste 50.000 de bilete la bai vor fi repartizate anul acesta pensionarilor si asiguratilor, in unitatile de tratament ale Casei Nationale de Pensii Publice, 15 la suta dintre acestea urmand sa fie acordate gratuit unor categorii speciale de beneficiari, potrivit unui proiect de hotarare de guvern.

"In unitatile de tratament balnear, proprietate a Casei Nationale de Pensii Publice, este asigurat pentru anul 2013 un numar de maxim 50.352 de locuri la tratament balnear, repartizate pe maxim 16 serii de trimitere", potrivit proiectului de HG aflat in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Muncii.

La acest numar de bilete, se adauga, pana la nivelul sumelor prevazute cu aceasta destinatie in bugetul asigurarilor sociale de stat pe 2013, locurile contractate cu alti operatori economici interesati, numar care se va stabili dupa atribuirea contractelor, in functie de preturile ofertate pe bilet.

Maximum 15 la suta din numarul total de bilete de tratament se vor acorda gratuit categoriilor de persoane beneficiare de prevederile unor legi speciale si legi cu caracter reparatoriu, precum si categoriilor de persoane beneficiare ale sistemului de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale, se arata in nota de fundamentare a proiectului.

Pot beneficia de tratament balnear, in conditiile legii, persoanele care au calitatea de: pensionar al sistemului public de pensii, asigurat al sistemului public de pensii sau beneficiar al prevederilor unor legi speciale ce reglementeaza dreptul la bilete de tratament balnear.

In perioada unui an calendaristic, persoana indreptatita poate beneficia de un singur bilet de tratament, se mai arata in proiectul de act normativ.

Distribuirea biletelor de tratament balnear se face de catre Casa Nationala de Pensii Publice, prin casele teritoriale de pensii.

Anul trecut, Guvernul a aprobat acordarea a 53.499 de bilete in statiunile de tratament balnear, prin Casa de Pensii.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 2371 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor