Ziare.com

Ministerul Muncii sustine stabilirea punctului de pensie la 732,8 lei

Miercuri, 08 Septembrie 2010, ora 21:31

   

Ministerul Muncii sustine stabilirea punctului de pensie la 732,8 lei
Stabilirea valorii punctului de pensie este unul dintre punctele care au starnit controverse si a blocat activitatea Comisiei de munca si protectie sociala a Camerei Deputatilor.

Ministerul Muncii doreste ca la data intrarii in vigoare a legii sistemului unitar de pensii publice valoarea punctului de pensie sa fie 732,8 lei si majorarea sa anuala cu suta la suta din rata inflatiei plus 50 la suta din cresterea reala a castigului salarial mediu brut, realizat in anul precedent.

Propunerea guvernamentala are in vedere ca in situatia in care unul dintre indicatorii mentionati are o valoare negativa la stabilirea valorii punctului de pensie sa se utilizeze indicatorul cu valoare pozitiva sau sa se pastreze ultima valoare a punctului de pensie.

Incepand cu anul 2021, valoarea punctului de pensie se majoreaza anual cu suta la suta din rata inflatiei la care se adauga 45 la suta din cresterea reala a castigului salarial mediu brut realizat in anul precedent. Procentul din cresterea reala a castigului salarial mediu brut, luat in considerare la majorarea anuala a punctului de pensii, se reduce gradual cu cate cinci procente in fiecare an.

In consecinta, incepand cu anul 2030, valoarea punctului de pensiei se majoreaza anual cu suta la suta din rata inflatiei realizata in anul precedent.

La aceasta forma adoptata de Comisie in luna iunie au fost facute o serie de amendamente a caror soarta nu a putut fi decisa astfel incat intreg articolul va fi rediscutat si revotat in sedinta de joi.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1704 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor