Ziare.com

Senatorii vor ca punctul de pensie sa reprezinte 45 la suta din salariul mediu brut

Marti, 26 Octombrie 2010, ora 21:26

   

Senatorii vor ca punctul de pensie sa reprezinte 45 la suta din salariul mediu brut
Comisia pentru munca din Senat a propus ca valoarea punctului de pensie sa fie stabilit anual si sa reprezinte cel putin 45 la suta din salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor de stat.

Senatorii au eliminat din textul legii prevederea potrivit careia, in sistemul public de pensii, sunt asigurate obligatoriu cadrele militare in activitate, politistii si functionarii publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor, din domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale, relateaza Mediafax.

De asemenea, senatorii au adoptat un amendament prin care se propune ca stagiul complet de cotizare sa ramana la 30 de ani, ca in prezent, si nu de 35 de ani. In acelasi timp, stagiul minim a fost redus la 10 ani, in loc de 15.

Un alt amendament se refera la cuantumul pensiei anticipate, care ar trebui stabilit prin diminuarea cu 0,5 la suta pentru fiecare luna de anticipare, fata de 0,75 la suta.

Varsta de pensionare a fost stabilita la 64 de ani pentru barbati si la 60 de ani pentru femei.

Raportul comisiei va fi dezbatut intr-o sedinta viitoare a Senatului, iar, in acest caz, Camera Deputatilor are vot definitiv.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2406 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Iar au inceput pomenile ! Sa te tii inflatie , sa te tii dezastru . E clar , se pune de cafteala , se pune de Lovilutie , se punde de suspendare .

Numele senatorilor , va rog , se poate ?

 

'Ghilotin Lingaul"...

senator PD-L....legea e buna ,gindeste ,daca ramine assa,..dar tu nu gindesti ,tu respacti semnele din DEGET.,ca ,...de fapt sti tu ca si cine,...domnule C..va cu surubel. Sa traiti bine ,bucurati-va ,ca nu trece motiunea,..eu ma bucur mai tare ,...apropo ,Ghilotin ,sti cum se numeste operatiunea de castrare a porcilor ? pe la noi se zice "juganire",..sta ii asteapta pe unii pupincuristi care sint platiti ca tine din .....

Ai o gandire nene .... sablon ....

Vai de manifestatia voastra .

Si pe la noi, scopire.

Dar ce-are cu prefectura?!

Dupa socoteala mea , ....

.... grupul minoritatilor au tradat coalitia de guvernare.
dupa dcele declarate de UDMR.
PSD au stranse 209 semnaturi pe motiunea lor si cu 3-4 tradeatoti din PDL,UNPR si un independent la care adaudam 18 minoritari ar fi cam 23 de ,,tradatoti,,. 209 +23 = 232. Pana la 236 mai sunt totusi cecesare 4 traedari.
Socotind cqa si PNL si PSD au tradatorii lor, putem conchide ca : MOTIUNEA PICA.
Asa sa fie !.

 

coby ,dormi linistit ca pica,....

incearca sa visezi ce va fi pe urma,....daca se voteaza aceasta lege asa si e si promulgata e bine,...

Mare scofala .

Pica nu pica ... e clar ca la PDL se intampla ceva .
Si chestia asta nu-mi place .


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor