Oprea: 90% din pensiile militare au crescut dupa recalculare

Joi, 09 Iunie 2011, ora 11:35
3785 citiri
Oprea: 90% din pensiile militare au crescut dupa recalculare
Foto:Realitatea TV

Ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca recalcularea pensiilor militare s-a incheiat si ca 90.2% din pensionarii militari vor primi bani mai multi.

"Va informez ca Ministerul Apararii Nationala a definitivat recalcularea a 76.885 de pensii ale cadrelor militare care au iesit la pensie din armata. (...) Datele la care ma refer ii vizeaza strict pe pensionarii care au lucrat la Ministerul Apararii Nationale. Deciziile vor fi puse in aplicare intre 1 noiembrie si 31 decembrie 2011, astfel incat, la 1 ianuarie 2012, toti pensionarii militari sa primeasca pensiile revizuite.

La 1 iunie erau 77.078 de pensionari militari - din ei, 193, exceptati de la revizuirea pensiilor, sunt fosti magistrati militari si pensionari medicali(...)", a declarat Gabriel Oprea.

Ministrul Apararii Nationale considera si ca astfel si-a indeplinit angajamentul asumat, astfel ca pensiile au crescut si pentru militarii cu cariera completa si pentru cei cu cariera incompleta.

"Le-am dat o veste buna pensionarilor militari - putem demonstra ca angajamentul pe care mi l-am asumat a fost dus la bun sfarsit, desi activitatea de recalculare a fost una extrem de complexa.

Nicio pensie militara mai mica de 3.000 de lei, in conditiile unei cariere complete, nu a scazut. 96% din pensiile celor cu cariera incompleta au crescut, 85% ale celor cu cariera completa care luau peste 3.000 de lei au crescut. Astazi -90.2% din totalul pensiilor revizuite au crescut, cu cariera completa sau incompleta", a mai spus ministrul.

Oprea a spus si ca celor care au iesit la pensie prin ordonanta de urgenta din 1998 si au lucrat apoi in civil li se vor lua in considerare cotizatiile de atunci incolo si vor inregistra cresteri.

El a mai amintit si de numarul de urgenta la care pensionarii militari pot suna pentru a pune intrebari despre aceasta recalculare.

"Pensionarii militari au la dispozitia in continuare numarul de telefon care poate fi apelat gratui -0800 808 880- avem specialisti care raspund tutror intrebarilor privind procesul de revizuire -pana acum au fost 42.000 de apeluri. Pot afla toate datele de acolo.

Armata e prima institutie a statului -faptul ca peste 90% din pensii au crescut arata ca statul roman stie sa aprecieze rolul celor care si-au aparat tara", a mai adaugat Oprea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#crestere pensii militari, #recalculare pensii militari , #recalculare pensie