Articol citit de 5916 ori
DE CE SUMBRU? ESTE LOGIC! DEMOGRAFIA SPUNE TOTUL!
Daca nu se nasc alte generatii sa ne sustina pensiile, de unde bani? Chiar daca s-ar naste suficienti copii, liberalizarea pietei muncii va scadea oricum, contributiile si asa precare! Accentul se pune pe informarea oamenilor! Si acest lucru nu-l face nimeni! Vor lucra, majoritatea, in viitor, din loc in loc! O luna aici, 3 dincolo! Vei mai avea grija platii contributiilor pentru pensie? Nu cred! Vei avea grija pentru farfuria de pe masa si darile obligatorii! Deci, mare grija in ce va economisiti plusul de astazi! Si, in general, FITI RESPONSABILI si informati-va din timp! Investiti in VALORI ce transcend timpurile si "ideologiile"!
domnule
tocmai cand ma hotarasem sa plec la munte! banii economisiti abia imi ajung de un weekend saracacios in ce sa ii investesc? si de fapt nici nu sunt economisiti, erau pentru impozite!
luati exemplu de la sefu
bagati banii in aur, argint si bronz, le creste valoarea. o sa traiti ca bastanii cand o sa fiti bosorogi.
Dupa dezmatul facut de ai lui Iliesscu -- adica PSD si PNL -- cu banii Romaniei ....
urmeaza ani grei de plata .
Sa ne fie de bine , mii de alde Plesita au facut matzul gros , s-au ghiftuit , am ramas si fara bani , si fara autostrazi dar si cu canalizarile pline de resturi .
Sa fugim cat mai putem !
Ghilotina draga
lasa, nu te ambala, ca incep sa intreb la cine se duce spaga de la vami, aia de azi nu aia de pe vremea lui Iliescu! ia sa faca cineva o socoteala, cat s-ar aduna din evaziunea fiscala? nu cumva cam cat au imprumutat onoratii spagari actuali?
ca uite vezi, asa ma supar si eu, si in loc sa platesc impozitul; ma duc la munte... ca anu trecut am platit ca proasta amenzile restante sa il scot pe Boc din criza, si? tot a scazut salariile si pensiile, regele si regina tot au luat spaga...
"grija pentru farfuria de pe masă și dările obligatorii"?!
In condițiile in care "plusul de astăzi" nu mai există pentru mai mult de 80% dintre cetățeni, mi-e teamă că "dările" iși vor păstra caracterul "obligatoriu", in timp ce "farfuria de pe masă" va căpăta un caracter "facultativ", ceea ce nu este normal, din perspectiva "unui trai decent".
Parerea
Se schimba sistemul. Noi am platit pentru bunici si parinti. In prezent copiii si nepotii nostrii platesc partial pentru noi si partial pentru ei. In viitor pensia va fi un fel de cont de economii. Dependenta de curba demografica este in scadere. Unul din motivele pentru care in prezent lipsesc banii de pensii este pilonul II , pensii private obligatorii.
Batranetea
Pregatirea pentru batranete trebuie sa inceapa in adolescenta.
Daca ai trait fara rost pana la 65 de ani, nu ti se va umple viata
de sens numai pentru ca ai iesit la pensie!
Am putea avea pensii mai mici decat ale parintilor nostri
Da, dar nici nu ne "omoram" cu munca. Dupa munca si rasplata nu este o vorba aruncata in vant!
Mai cel care te omori cu munca!
Dupa 35 ani de contributie daca ai realizat in medie salariul mediu pe economie o sa ai un punct de pensie care inseamna acum 732 lei Iti ajunge? Consider ca 35 ani de munca este destul!
Depinde de cat vei trai
Daca ai bunul simt si iesi rapid din sistem ,35 de ani de munca sunt suficienti. Daca te incapatanezi si traiesti 80 de ani , boc, botis si urmasii lor te vor balacarii in fel si chip.
La noi...
Chiar dacă munca există, "răsplata" lipsește și cei care susțin contrariul sunt fie de rea-credință, fie "interesați" in a lăsa să se-nțeleagă altfel.
In mod normal nimeni n-ar trebui să se "omoare" cu munca pentru că o bună organizare a acesteia ar fi suficientă ca munca, oricare ar fi ea, să nu-ți permită, nici să "tragi mața de coadă", dar nici să "mori muncind". In toate trebuie să existe o stare de echilibru, care nouă ne lipsește, de parcă a dat "strechea".
AMUZANT, DOMNUL MINISTRU AL MUNCII!
Domnia-sa oricand poate sa riste, daca si-a facut bagajul pana acum! O intrebare nevinovata: de ce as risca banii proprii si personali cand exista atatea alte formule de investitii, mult mai sigure?! Sa nu fi bagat dansul de seama cate fonduri de pensii s-au volatilizat in acesti ani de "criza", in "lumea civilizata"? Suntem satui de caritasi si madoffi, pana-n gat, in Romania!
Mai degrabă, cinic.
Păi, tocmai acesta era... scopul! "Volatilizarea" alăturată de "insolvabilitate" a debitorului, care transferă "riscul" asupra creditorului.
Adevaratele probleme ale acestui joc piramidal numit sistemul asigurarilor sociale de stat vor incepe odata cu pensionarea decreteilor nascuti dupa 1968
Unde vor fugi atunci devalizatorii avutiei nationale si risipitorii banului public ?!
ministrul Botis bate campii fara elegantza
cum potzi sa incurajezi sa-tzi risti fondul de pensie , oriunde , fara garantzii, sarac si umilit odata iesit la pensie. Si toate astea la putzin timp dupa ce am vazut ce s-a intamplat in SUA. Si cum sa se numeasca acest fond? Sunt libere cateva nume: CARITAS,PROCENT,BANCA POPULARA,...Pentru credibilitate va rog,servitzi!
In mod sigur va fi asa!
Sa facem o socoteala: ca sa ai macar o medie de 1 punct de pensie trebuie sa realizezi pe total venituri de un salariu mediu pe economie. pentru acest punct satul va da o pensie de 732 lei. dar urmeaza o chestiune care nimeni nu a sesizat-o: cu noua lege a pensiilor in cazul barbatilor este nevoie de 35 de ani de contributie deci numitorul fractiei se mareste de la 30 la 35 adica la 30 ani vechime veti avea in loc de 732 lei numai 610 lei. Asta in cazul in care pe dia ponderata veti realiza macar salariul mediu pe economie! Cum locuri de munca nu se gasesc mai deloc sau se gasesc cu spaga....nimeni nu va mai putea realiza nici macar 30 de ani de cotizare dar 35! De pensii private ce sa mai vorbim? In mod normal trebuie declarat falimentul sistemului de pensii si fiecare sa-si adune fondul propriu cum crede el ca este mai bine...nu exista nicio incredere nici in pensiile private.
Barbatul din exemplul tau
incepe sa lucreze la o varsta frageda, usor peste 30 de ani! tinerii din ziua de azi incep sa lucreze la 23-24 ani, asa ca pana la pensie pot aduna 41-42 ani de contributii.
Esti copil!
Fiul meu in 6 ani a adunat 2 ani de cotizatie! Subliniez ca are calificare superioara dar nu gaseste de lucru. ii dai dumneata? Spaga nu dam din principiu!
Scenariu sumbru: Am putea avea pensii mai mici decat ale parintilor nostri
Daca o sa tot iesim in strada si o s-o tinem in mitinguri si proteste ,acolo vom ajunge.
viitorul ne rezerva,.... falimentul ??!!!!
Contributii la CAS, pilonul II, si alte jucarii de genul asta ne furam caciula singuri. Pensia noastra este data pe imprumuturile facute catre FMI si BE si care vor mai venii. Singura solutie " sa ma contraziceti " depozite si economii facute individual pentru anii de pensie, fara sa m ai cotizam ca prostii la stat sau la fonduri.Asta este parerea mea. O zi buna.
Fondul de "pensii"
Alesii neamului romanesc au "investit" banii"economisiti"
(milioanele si miliardele de E)in banci occidentale cu
risc minim si mai putin in banci cu risc mare din "paradisurile fiscale"iar in fondurile de pensii cu risc mare nu investeste nimeni mai ales cei cu bani putini.
Solutia este crestera economica care va duce la cresterea salariilor iar cetateanul avand bani destui va alege intre fondurile de pensii private(cel mult cu grad mediu de risc)si depunerile la bancile comerciale;pensia principala fa fi tot cea din sistemul public de pensii
(de stat)care nu prezinta nici un risc este sigura si garantata de stat chiar daca este mai mica.
Sinteti neseriosi.
In vest nu exista pensie privata obligatorie.
Numai la noi si in tarile noi integrare in UE exista asa ceva.
La ei exista, dar nu obligatori.
Normal ar fi, ca si la noi sa fie la fel.Cine vrea sa riste, treaba lui, dar nu obligatoriu.
In plus bani care merg acum la fodul privat obligatori de pensii, acum ei ar putea sustine pensiile in plata, dar fondurile fac afaceri cu ei, iar in final dupa ce-is fac treaba cu ei spun ca ii da inapoi.Dar mai putin pentru ca spun ca au luat dobinda la bani.
Da, sa fie fonduri private, dar nu obligatori.
la zi
eu deja am pensia mai mica decat a mamei, desi vechimea in munca a fost mai mare! Probabil datorita faptului ca am functionat in invatamant, grad I? Unde este corectitudinea intocmirii incadrarilor si calcularii pensiilor? Ne conduc niste incompetenti!!!!!
la Basescu draga sportivamm
si la BOC probabil...