Cioaba nu vrea manele la nunta tiganeasca din centrul Sibiului

   

Florin Cioaba, cel care s-a autointitulat' ''rege al tuturor romilor de pretutindeni'', a declarat luni, pentru ROMPRES, ca nu va aduce nici un manelist la prima nunta tiganeasca din Piata Mare a orasului, care se va desfasura marti seara.

"Noi vom pune in scena un spectacol impresionant, o nunta tiganeasca, in Piata Mare, dar fara manelisti. Vom aduce ansambluri profesioniste tiganesti din Europa. Ansamblul Di Romano, Ansamblul de dansuri romani din Chisinau, Marius Mihalache si Pere Petrovici din Austria", a anuntat Cioaba. In aceasta perioada, la Sibiu, au loc Zilele Culturii Rome, in cadrul Programului Sibiu - Capitala Culturala Europeana.

Timp de doua zile, la Sibiu, au loc concerte de muzica tiganeasca, spectacole de dans si seminarii in care vor fi rememorate mari personalitati ale culturii, reprezentante ai acestei etnii, precum Ion Voicu. Pana acum, muzica specifica nuntilor s-a bucurat de mare succes la concertele din Piata Mare.

La inceputul lunii august, Goran Bregovic a reusit sa stranga, la concertul din Piata Mare din Sibiu, aproape 40.000 de spectatori. Concertul intitulat "Povesti si cantece de la nunti si inmormantari" al lui Bregovic a fost cea mai mare petrecere de nunta vazuta la Sibiu, in care mii de oameni au dansat cu foc si au cantat, pe ritmurile "Wedding and Funeral Orchestra".
Marti, 11 Septembrie 2007, ora 09:17
Sursa: AGERPRES
Cele mai citite stiri
FOTO Protest inedit la Ciresica - Locuitorii din zona, impotriva largirii drumului spre Cisnadie
Oamenii spun ca sunt nemultumiti de faptul ca autoritatile nu au tinut cont de ei cand au luat ...
O adolescenta din Sibiu prezinta moda la New York - A uimit cu frumusetea ei
O tanara din Sibiu, in varsta de 14 ani, a uimit peste hotare cu frumusetea ei. A participat, in ...
FOTO: Sotii Iohannis au petrecut Ziua Indragostitilor la Sibiu - Au fost la un spectacol de balet
Presedintele Klaus Iohannis si sotia sa, Carmen Iohannis, au petrecut Ziua Indragostitilor la Sibiu. ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor