Editorial: Dati afara Politia Romana!

Autor:
Luni, 23 Februarie 2009, ora 07:53
3374 citiri
Editorial: Dati afara Politia Romana!

Deschid geamul si strig: dar pentru prostie, pentru prostie, nu face nimeni legi? Pentru prostie! Nu. Deloc. Sa-si piarda painea jumatate dintre chestori?

Sa ramana societatea nuda si virgina in fata lui Sile Pietroi, s-o cresteze, s-o bage in sperieti, sa-i ceara taxa de protectie, s-o violeze pe ma-sa, sa scoata bata la ea in mall?

Dar de ce in fata lui Sile, bietul, cand il avem pe Eugen Preda, bataus olimpic si subofiter de militie? Ce-i drept, nu pentru multa vreme, deoarece seful Politiei Romane, chestorul Petre Toba, e destul de sucarit, si l-a dat pe sportiv pe mana clubului Dinamo, sa-l ancheteze pentru deranjul din mall.

Va dati seama ce rusine l-a umplut pe seful clanului Preda auzind c-o sa-l judece Borcea in vestiar, printre jambiere? Tot ce n-au putut colegii lui de minister sa documenteze ("lasati-ne sa lucram, avem informatii despre aceste grupuri infractionale, dar e greu sa probam" - acelasi Toba) va pune clubul intre coperti, cu numar pe ele. Si nici macar apararea lui Cornel Dinu, cu citate din Kant si "Of, viata mea", insotite de "nu-i frumos si deontologic" nu va putea sa-l scape pe nefericit.

Decat un judecator. Care va considera ca pericolul pentru ordinea publica e asa, o notiune abstracta, neputand fi probata intentia, deci il va lasa pe Preda in libertate, cu interdictia de-a parasi localitatea de domiciliu.

Cum s-a intamplat anul trecut, cand clanul sportivului s-a incaierat cu oamenii de ordine ai unei discoteci, cativa politisti au avut proasta inspiratie sa intervina si s-au ales cu cateva suturi in burta, dar nimeni n-a depus nici o plangere.

Si nimeni n-a putut fi identificat din cauza intunericului, deci judecatorii au rupt procesele verbale intocmite de fortele de ordine, unde scria cu nume si prenume cine si cat, si si-au verificat conturile, ca sa vaza daca munca depusa a fost in zadar.

Insa daca Preda va sta in libertate, Toba va pandi pana la urmatoarea bataie, si atunci il va da din nou pe mana clubului, sa-l judece in fata colegilor, sa-l faca de rusine, sa-l scoata din lotul de batausi.

Una peste alta, chestorul Toba a scapat si cate ceva din realitate: politia are informatii despre grupurile infractionale. Normal ca are! Se intalneste cu ele la sala de forta si in cluburile de noapte, unde degusta, spre ziua, o ciorbita si fac casa.

Pentru ca apoi sa apara la televizor si sa promita ca vegheaza, doar n-o sa-si piarda painea - interesant cum in Romania, vorba respectiva se potriveste foarte bine tagmei politistilor, care fara un serviciu de unde sa-si asigure un trai barosan ar fi nevoiti sa iasa de sub acoperire si sa-si asume fratia cu Sile Pietroi si Eugen Preda.

Sunt convins ca exista si politisti curati. Care intra in sistem deoarece isi imagineaza ca a proteja cetateanul reprezinta o misiune nobila si sunt suficient de nebuni incat sa-si faca meseria netinand cont de conditiile in care lucreaza.

Dar prin faptul ca tac, ca nu-si asuma funcia de agent sanitar, sunt la fel de vinovati. Ii inteleg. Putregaiul e atat de crunt si de deplin incat a i te pune impotriva echivaleaza cu sinuciderea.

Dar auspiciile sunt favorabile. Presa e flamanda si nu va lasa o voce, apoi zece, sa fie considerate de sistem ca apartinand unor depresivi. Trebuie numai o scanteie. O meritam, pentru ca altfel, ne cumparam arme. Si dupa ce ne vom apara singuri, ii vom trage un glont in frunte si tarii care ne-a abandonat.

Cristian Mihai Chis

Maramureș: Polițist drogat, prins înainte să intre de serviciu. Ce măsuri au luat superiorii săi
Maramureș: Polițist drogat, prins înainte să intre de serviciu. Ce măsuri au luat superiorii săi
Un poliţist care urma să intre de serviciu în Şomcuta Mare, judeţul Maramureş, a fost testat pozitiv la substanţe interzise. El a fost retras din dispozitiv şi dus la spital pentru...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#Eugen Preda, #Petre Toba, #Politia Romana, #clanuri interlope , #politica