Campanie electorala cu anonimi: Nea Popa, Big Brother si Tramvaiul 32

Luni, 27 Octombrie 2008, ora 14:40
4083 citiri
Campanie electorala cu anonimi: Nea Popa, Big Brother si Tramvaiul 32
foto: www.bogdanpetre.ro

Pe langa numele sonore cunoscute si arhicunoscute de romani, la alegerile din 30 noiembrie candideaza si oameni aproape necunoscuti electoratului.

Acestia si-au gasit locuri la partide, si-au pregatit si o oarecare oferta electorala, chiar daca este vorba despre ieftinirea prezervativelor sau interzicerea nuntilor pe strada, informeaza NewsIn.

Tudorel Filimon, cunoscut sub numele de scena ca Nea Popa de la Bloc, pare ca stie bine perimetrul in care va candida.

El stie ca trebuie sa mearga in cartierele Andronache (unde s-a nascut), Ion Creanga, Colentina si Baicului, printre "oameni simpli, cu frica lui Dumnezeu".

Filimon sustine ca va continua sa stea in acelasi cartier, daca va fi ales deputat PD-L, iar usa cabinetului sau, care va fi situat la aceeasi adresa unde locuieste, va fi in permanenta deschisa alegatorilor.

"In campania electorala voi merge pe numele meu - Tudorel Filimon", a declarat actorul. "Numele Nea Popa de la Bloc este brand-ul Pro Tv si nu am voie sa-l folosesc (n.r. - in campania electorala)", spune Filimon. El sustine ca "pastreaza respect" fata de contracandidatii sai, insa nu se da inapoi de la "luptele verbale".

Daca va fi ales deputat, Filimon si-ar dori sa activeze in Comisia de cultura si va initia cel putin doua legi. Una se refera la majorarea pensiilor actorilor. Cealalta vizeaza amenajarea unui teatru pentru absolventii de profil din toata tara si care nu au angajamente.

Victor Negrescu, candidat PSD pentru Camera Deputatilor, in colegiul 10, propune, printre alte proiecte, reducerea TVA la prezervative, pana la zece la suta. Negrescu a declarat ca se asteapta sa fie ironizat din cauza acestei initiative, dar spune ca propunerile sale sunt similare cu cele ale socialistilor europeni.

"Masura nu e a mea, proiectul e sustinut de socialistii europeni si mi-l asum si eu fara nicio problema", spune candidatul. Negrescu a enumerat si alte proiecte ale sale, precum "legea verde", o masura, prin care proprietarii de terenuri, din Bucuresti in special, sa fie obligati sa le ingrijeasca, nu sa le lase in paragina.

"Dintre toate proiectele, presa a ales sa o mediatizeze pe cea cu prezervativele, lumea e interesata mai mult de aceste lucruri", a declarat aspirantul la deputatie. Negrescu a anuntat totodata ca in curand va organiza o actiune la o cafenea din centru, unde va imparti tinerilor 2.000 de prezervative.

"Studiile arata ca media de varsta a celor care isi incep viata sexuala a scazut pana la 13 ani. Cred ca pentru acesti copii conteaza daca isi cumpara prezervative cu un leu, si nu cu sase", sustine tanarul pesedist.

Big Brother electoral

Candidatii liberali din colegiile 10 si 11 din Bucuresti, Bogdan Petre si Roxana Ionita (foto), au decis sa incerce o campanie in doi. "Am ales aceasta formula de promovare in tandem neavand incotro. Suntem un cuplu de tineri cu o pasiune comuna pentru politica si amandoi ne dorim sa profesam in acest domeniu", explica cei doi pe blogul comun.

De altfel, ei s-au remarcat in primul rand prin lansarea unui video-blog, prin care transmit imagini gen Big Brother din biroul locuintei pe care o impart. Bogdan Petre a declarat ca aceasta initiativa a avut un raspuns pozitiv din partea vizitatorilor. "Nu este legat de sex, se vede cum lucram", a precizat el, mentionand ca s-au inregistrat in jur de 10.000 de accesari in prima zi a postarilor electronice.

Cat priveste propunerile de campanie, Bogdan Petre a afirmat ca, alaturi de Roxana Ionita, sustine instituirea unor pedepse mai drastice pentru stoparea petrecerilor in strada. El a precizat ca avand in vedere amploarea costurilor pentru organizarea acestor petreceri, precum si disponibilitatea financiara a organizatorilor acestora, aplicarea unei amenzi, asa cum prevede legea actuala, nu va impiedica organizarea in continuare de nunti si botezuri in strada.

Drept urmare, Petre a mentionat ca va initia o propunere legislativa care sa inaspreasca pedepsele "si care sa vizeze inclusiv confiscarea aparaturii audio, daca se impune". Un alt proiect al celor doi este infiintarea la Bucuresti a unui muzeu al comunismului, care sa aduca si resurse financiare pentru Capitala.

Un alt candidat liberal, Cornel Pieptea, din colegiul 27, a precizat ca principalele teme ale campaniei sale se refera la educatie, sanatate si infrastructura. El a mentionat insa ca nu doreste sa dezvaluie deocamdata care sunt proiectele concrete, subliniind ca se vor referi si la administratia locala, dar si la petrecerea timpului liber.

"Perioada campaniei o voi petrece in strada, cu materiale, mai putin cu panouri, fara televiziuni, probabil cu putina presa. Cred ca in strada se va decide", a precizat Pieptea. "Voi merge pe strada.

Intentionez sa fac ceva si de genul manifestari pe partea de protest", a mai precizat el, refuzand insa sa dea mai multe detalii.

Bratianu vrea sa intre din nou in politica

In colegiul de deputati din Balta Alba, liberalii mizeaza pe un membru al familiei Bratienilor. Bogdan Bratianu este stra-stra-stranepotul unui var al fratilor Ion si Dumitru Bratianu, revolutionari de la 1848 si, ulterior, fondatori ai Partidului National-Liberal. Insa liberalul sustine ca ar miza in campanie mai putin pe numele familiei sale incercand sa-si popularizeze candidatura prin intermediul unei campanii "door to door" si al retelei de oameni care-l cunosc.

"Mesajul meu se va adresa exclusiv zonei in care candidez, fara teme de anvergura nationala, pentru ca oamenii sunt interesati, in ultima instanta, de problemele care-i intereseaza in mod direct. De exemplu, ma voi concentra asupra mediului. Voi milita pentru stabilirea obligativitatii unei cote de zone impadurite in regiunile cu densitate mare populatiei. Asta pentru ca unele parcuri au mai mult portiuni cu iarba, nu cu arbori, iar iarba nu curata aerul. Prin legiferarea acestei initiative, voi veni in ajutorul celor din Balta Alba, dar impactul acestei masuri se va resimti la nivel national", a declarat Bratianu.

Pedelista Mariana Nedelcu, aspiranta la un mandat de deputat din sectorul 6, sustine ca doar prezenta in Parlament ar putea sa asigure finalizarea proiectelor pe care le-a demarat la nivel local, din postura de consilier. "Vreau sa continuu ce am inceput din postura de consilier. Este vorba de proiecte din domeniul educatiei, de actiunile de voluntariat din sanatate si social. Sunt o persoana extrem de activa si mi se pare tot timpul ca muncesc prea putin", a declarat Nedelcu.

"Am inceput in 1993 cu voluntariat in ajutorul celor bolnavi de talasemie majora, dar mi-am dat seama ca doar politic poti sa faci ceva cu adevarat. La nivel local, limitat insa. Daca PD-L va castiga alegerile parlamentare, speram sa ne rupem de trecut si sa schimbam niste legi inchistate. Sunt genul de om care nu doarme bine pana nu realizeaza ce si-a propus", a adaugat pedelista.

Sudoku electoral

Liberalul Cristian Olteanu a decis sa-si scoata un ziar de campanie care sa se adreseze alegatorilor din colegiul sau din Rahova. Publicatia se numeste "Tramvaiul 32" si contine articole precum "Tramvaiul in viata noastra", "Secretul caselor ieftine", dar si un inevitabil joc de Sudoku. Olteanu a afirmat ca programul sau politic este in constructie, in functie de doleantele potentialilor alegatori.

"Oamenii sunt interesati de problemele locale si este normal ca un parlamentar ales uninominal sa actioneze ca o curea de transmisie intre ceea ce vor cetatenii si administratia locala. Pentru asta am stat de vorba cu admnistratorii de bloc, cu pensionarii, dar si cu reprezentanti ai comunitatilor religioase", a spus Olteanu.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#candida, #anonim, #Bogdan Petre, #Roxana Ionita, #Tudorel Filimon, #Bogdan Bratianu , #stiri Petre Roman