Aberatia zilei: Tu stii cine e Apud? El nu stie

Joi, 26 Noiembrie 2015, ora 11:08
14573 citiri
Aberatia zilei: Tu stii cine e Apud? El nu stie
Foto: Facebook / MAI

Lista demnitarilor prinsi ca au copiat in nestire din lucrarile altora creste pe zi ce trece, odata cu beneficiile (financiare, dar nu numai) de care acestia continua sa se bucure cat timp Ministerul Educatiei nu ia atitudine.

Dupa Victor Ponta, Gabriel Oprea, Neculai Ontanu, Mihai Stanisoara sau Bogdan Licu, dupa ce Florentin Pandele a rupt gura targului cu doua doctorate luate in doi ani, a venit randul lui Petre Toba, noul ministru de Interne, sa fie adus in lumina reflectoarelor. Iar show-ul oferit de acesta este unul cu totul special.

Plagiatul, atentat la cultura nationala si amenintare pentru Romania - Interviu

Noul ministru al Educatiei, in lumina reflectoarelor: Va avea curajul sa-i retraga titlul de doctor lui Victor Ponta?

Press One publica joi un amplu articol in care se arata ca Petre Toba, chestor principal si fost sef al Politiei Romane, ar fi copiat nu mai putin de 250 de pagini din cele 390 ale tezei sale de doctorat, informatiile fiind preluate cuvant cu cuvant fie din lucrari de specialitate, fie din referate postate pe Internet, fara ghilimele si fara respectarea normelor de citare.

Petre Toba a urmat studii doctorale in perioada 2008-2011 la Universitatea Nationala de Aparare "Carol I" si a sustinut teza cu titlul "Politia Romana - forta de stabilitate si securitate. Optimizarea managementului cooperarii internationale in vederea combaterii amenintarilor neconventionale" in februarie 2011.

Numeroase indicii prezentate de sursa citata conduc la concluzia clara ca doctorul in stiinte militare Petre Toba a copiat la greu, dar gravitatea faptei comise paleste in fata unui aspect cu totul inedit.

Doi autori celebri, Joseph Stiglitz si Barry Buzan, au fost trecuti in bibliografie la litera A. De ce? Pentru ca, in text, inaintea numelor lor aparea particula Apud, care, conform regulilor academice de citare, inseamna "dupa" sau "dupa cum apare la".

Ei bine, Petre Toba i-a scos din joben pe inexistentii... Apud Stiglitz Joseph si Apud Barry Buzan si i-a trecut la bibliografie, demonstrand astfel fie ca nu a auzit niciodata de cei doi, fie ca altcineva s-a ocupat de lucrarea lui.

"Am lucrat pentru fiecare referat in parte impreuna cu un coleg din politie, care acum este pensionat. Cu Ionel Tucmuruz. Am facut impreuna partea de cercetare inca de la debutul cercetarii stiintifice, pentru ca am avut aceeasi tema, acelasi conducator. Am scris referatele impreuna, umar la umar. Am apelat la acest coleg sa imi duca referatele la profesor, pentru ca el avea mai mult timp liber, dar nu am mai tinut legatura dupa finalizare nici cu el, nici cu conducatorul (...) Ce pot sa va garantez este ca am lucrat la teza de doctorat cu buna-credinta,", a declarat ministrul de Interne pentru sursa citata.

Zeci de intelectuali ii cer lui Iohannis sa ia atitudine: Romania lucrului bine facut nu poate fi slujita de plagiatori

Plesu: Sa ne depunem toti titlurile doctorale pana isi suspenda aceasta calitate cei care au plagiat

Cum vrea Miscarea Populara sa combata plagiatul in randul demnitarilor

Zilele acestea se discuta intens despre plagiatele grosolane comise de inalti demnitari ai statului roman, protejati de anumite chichite din Legea educatiei, dar si despre posibilitatea ca ei sa fie sanctionati pe masura faptelor comise.

Poate ca una dintre cele mai bune solutii ar fi ca toti suspectii sa mai sustina inca o data teza de doctorat, dar de data asta in fata unei comisii formate din experti adevarati, iar prestatia lor sa fie transmisa de postul public de televiziune la o ora de maxima audienta. Va dati seama c-am rade in hohote?

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

C.B.

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#Petre Toba plagiat apud, #plagiat demnitari, #Ponta plagiat, #Oprea plagiat , #ministru de Interne