Marina Porosenko, de la medic cardiolog pasionat de arta, la Prima Doamna a Ucrainei

Marti, 03 Iunie 2014, ora 14:22
5241 citiri
Marina Porosenko, de la medic cardiolog pasionat de arta, la Prima Doamna a Ucrainei

Marina Porosenko, sotia presedintelui ales al Ucrainei, Petro Porosenko, si viitoare Prima Doamna a acestei tari, este medic cardiolog. Cei doi au patru copii.

Porosenko si-a intalnit viitoarea sotie, pe Marina Perevedenteva, care este cu trei ani mai mare decat el, la discoteca universitatii, pe cand era student la economie in Kiev, scrie The Guardian.

Cei doi s-au casatorit in anul 1984, avand patru copii - doi baieti, Alexei (29 de ani) si Mihailo (12 ani) si doua fete gemene, Evghenia si Alexandra (13 ani). Alexei este chiar membru al parlamentului regional din regiunea Vinnita.

Marina Porosenko, in varsta de 52 de ani, are si o diploma in istoria artei, fiind un vizitator frecvent al celui mai mare festival de arta si literatura din Ucraina - festivalul international de literatura Arsenal, scrie The Art Newspaper.

Noul cuplu prezidential al Ucrainei este un mare amator de arta, avand opere contemporane in colectia personala, presa ucraineana aratand, in anul 2011, ca Porosenko detine zeci de picturi ale lui Ivan Aivazovski, pictor din secolul XIX nascut in Crimeea, faimos pentru peisajele sale marine.

In plus, Marina Porosenko participa la activitatile Fundatiei Caritabile Petro Porosenko.

De asemenea, site-ul Gordonua.com scrie ca Marina este fiica viceministrului Sanatatii din Republica Sovietica Socialista din perioada URSS.

Sotia presedintelui ales al Ucrainei spunea, in anul 2008, ca familia trebuie sa mentina o imagine patriarhala, in care tatal este capul familiei: "Ceea ce tatal spune si face trebuie dus la indeplinire fara discutii. Toti trebuie sa il asculte. Aceasta este lege si nu se discuta".

Petro Porosenko, declarat oficial noul presedinte al Ucrainei

Castigatorul alegerilor prezidentiale din Ucraina, Petro Porosenko, a fost declarat, oficial, noul presedinte al acestei tari, luni, de catre Comisia Electorala Centrala (CEC) de la Kiev.

Porosenko a reusit sa obtina 54,7 la suta din voturile exprimate, adica aproape 10 milioane de voturi, fiind urma de fostul premier Iulia Timosenko, cu 13,1 la suta, iar ceremonia de preluare a mandatului va avea loc pe 7 iunie.

In varsta de 49 de ani, Porosenko este numit "miliardarul ciocolatei". El a fost ministru de Externe in perioada octombrie 2009 - martie 2010, in timpul mandatului de premier al lui Timosenko, precum si ministru al Comertului si Dezvoltarii Economice, in perioada martie-decembrie 2012.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Marina Porosenko sotie Petro Porosenko, #Marina Porosenko Prima Doamna Ucraina, #Petro Porosenko presedinte Ucraina , #presedinte Ucraina