Presedintele Ucrainei: Risc mare de razboi in Europa, tragedii ca Holocaustul s-ar putea repeta

Miercuri, 28 Ianuarie 2015, ora 12:31
4607 citiri
Presedintele Ucrainei: Risc mare de razboi in Europa, tragedii ca Holocaustul s-ar putea repeta
Foto: Hepta.ro

Presedintele ucrainean Petro Porosenko avertizeaza ca riscul izbucnirii unui razboi in Europa este ridicat si le-a cerut liderilor mondiali sa previna o catastrofa de proportiile Holocaustului si celui de-al Doilea Razboi Mondial.

"Riscul unui razboi continental este mai ridicat acum decat a fost vreodata. Nimeni nu ar trebui sa aiba nicio indoiala: ambitiile si apetitul agresorului exced dimensiunile Ucrainei", a declarat liderul de la Kiev, la un eveniment organizat cu ocazia aniversarii a 70 de ani de la eliberarea lagarului de exterminare de la Auschwitz, arata Interfax.

Adevaratele victime ale razboiului din Ucraina: Ajutor de urgenta pentru sute de copii

"Fac un apel la intreaga lume sa nu permita repetarea acelor evenimente tragice. Nu doar ca trebuie sa ne amintim de victimele inocente din trecut, dar trebuie sa ne gandim cum sa nu permitem producerea unor tragedii similare Holocaustului si celui de-al Doilea Razboi Mondial in ansamblu", a mai precizat Porosenko.

Liderul de la Kiev a spus ca, daca sunt luati in calcul si militarii ucisi pe front, Ucraina a pierdut aproximativ 60% din populatia de evrei care traia pe teritoriul acestei tari inainte de Al Doilea Razboi Mondial.

Parlamentul Ucrainei: Rusia este "stat agresor", iar republicile separatiste sunt "teroriste"

"Mii si mii de ucraineani au salvat evrei pe raza teritoriilor ocupate, riscandu-si propriile vieti. 231 de soldati sovietici au murit in lupta pentru eliberarea Auschwitz-ului si a imprejurimilor, o cincime dintre ei fiind ucraineni", a subliniat el.

Comentariile presedintelui ucrainean vin in contextul in care autoritatile de la Kiev au acuzat recent ca trupele ruse si-au sporit prezenta in zona de est, iar un atac cu rachete al separatistilor din orasul Mariupol a provocat moartea a 30 de civili.

Razboi in Ucraina: Rusia risca noi sanctiuni pentru atacul cu rachete

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Porosenko razboi Europa, #razboi Europa Rusia, #Holocaust Europa Rusia , #presedinte Ucraina