Vladimir Putin, luat in deradere la ONU

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 30 Septembrie 2015, ora 08:42
5437 citiri
Vladimir Putin, luat in deradere la ONU
Foto: Hepta.ro

Presedintele ucrainean Petro Porosenko a incercat, marti, sa readuca in atentia intregii lumi conflictul tarii sale cu Rusia. De la pupitrul Adunarii Generale a ONU, Porosenko a afirmat ca Rusia poarta un razboi agresiv de ocupatie impotriva Ucrainei.

Delegatia Rusiei nu a fost prezenta in sala pentru discursul lui Porosenko. Luni, delegatia ucraineana a parasit incaperea cand presedintele rus Vladimir Putin a inceput sa vorbeasca, aminteste Washington Post.

Desi nu l-a mentionat pe nume pe Putin, Porosenko a luat in deradere apelul presedintelui rus la o coalitie anti-terorism care sa lupte cu radicalii din Siria, pe care l-a numit "cu dublu sens".

Vladimir Putin, de la tribuna ONU: Sa fie trasi la raspundere cei care au permis propagarea terorismului (Video)

"O poveste grozava, dar dificil de crezut", a spus acesta cu sarcasm. "Cum poti sa ceri formarea unei coalitii anti-terorism daca inspiri terorismul in fata propriei case? Cum poti sa vorbesti de pace si legitimitate, daca politica ta este razboiul prin intermediul unui guvern-marioneta? Cum poti vorbi despre libertatea natiilor, daca iti pedepsesti vecinul pentru alegerea sa? Cum poti sa soliciti respect pentru toti, daca nu ai respect pentru nimeni?", a continuat acesta atacul la adresa lui Putin.

Porosenko: Securitatea globala depinde de Ucraina

Multi ucraineni se tem ca lupta cu Rusia, inceputa in 2014, cand a fost anexata peninsula ucraineana Crimeea, a trecut pe planul secund, in conditiile in care lumea este tulburata de un val de crize, in special razboiul civil din Siria.

Ucraina si SUA sustin ca au dovezi ca in estul Ucrainei opereaza soldati ai armatei ruse, care sprijina separatistii pro-rusi ce au declarat independenta regiunilor Luhansk si Donetk. Rusia neaga ca ar avea trupe acolo, desi multi reporteri i-au identificat si chiar au vorbit cu ei.

Cum n-are Rusia trupe la vecini: Militar rus, condamnat la inchisoare in Ucraina

Porosenko a afirmat ca Rusia le-a cerut soldatilor sai sa isi indeparteze insemnele militare de pe uniforme si echipamentele militare. Moscova a abandonat soldatii capturati pe campul de lupta si "a folosit cu cinism un crematoriu mobil pentru a elimina urmele crimelor sale pe solul ucrainean".

Porosenko a notat si faptul ca Rusia isi maseaza forte in Siria si a intrebat retoric: "Cine urmeaza?".

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Porosenko ONU Putin, #Porosenko Putin Ucraina razboi , #presedinte Ucraina