Perchezitii la Petrolul Ploiesti: Acuzatii foarte grave ale procurorilor DIICOT

Marti, 25 Noiembrie 2014, ora 08:53
5759 citiri
Perchezitii la Petrolul Ploiesti: Acuzatii foarte grave ale procurorilor DIICOT
Foto: Altphel

Procurori DIICOT, insotiti de politisti, au descins marti la sediul clubului Petrolul Ploiesti, acolo unde efectueaza mai multe perchezitii.

Oamenii legii suspecteaza mai multe persoane din conducerea "lupilor" de comiterea unor infractiuni deosebit de grave, evaziune fiscala si spalare de bani.

Potrivit postului Digi 24, vizat in aceasta ancheta este chiar presedintele Consiliului de Administratie al Petrolului, Dan Capra.

Sursa citata anunta ca procurorii suspecteaza ca la echipa din Ploiesti au fost facute mai multe deduceri ilegale de TVA, a fost "fentata" plata taxelor catre stat, iar o parte a finantarii a fost facuta prin firme fantoma.

"In cauza exista suspiciunea rezonabila ca o parte din membrii gruparii, in calitate de administratori ai S.C. FOTBAL CLUB PETROLUL S.A. Ploiesti, au initiat in anul 2012 o grupare infractionala organizata la care au aderat si ceilalti membri, in vederea crearii unor lanturi infractionale care sa favorizeze firmele administrate de membrii grupului, respectiv in scopul preluarii si finantarii S.C. FOTBAL CLUB PETROLUL S.A. Ploiesti. Astfel, au fost efectuate operatiuni nereale prin emiterea de documente si facturi fictive, in scopul deducerii TVA si diminuarii bazei de impozitare (impozit pe profit).

De asemenea, in scopul crearii unor relatii comerciale inexistente intre firmele implicate in activitatea infractionala, cu clubul sportiv, au fost facturate diferite servicii si livrari de marfuri, sumele astfel obtinute fiind insusite de catre membrii gruparii, in scopul preluarii si finantarii clubului, prin creditari succesive. Prejudiciul produs prin activitatea infractionala este 15.400.000 euro", a transmis DIICOT printr-un comunicat de presa.

Dan Capra a preluat Petrolul in anul 2012, initial pentru a transmite echipa mai departe omului de afaceri Florian Walter.

Acesta din urma a decis sa continue la Universitatea Cluj, iar Capra a ramas astfel patron al Petrolului.

Clubul din Ploiesti mai este implicat intr-un alt dosar de amploare, instrumentat de procurorii DNA, care cerceteaza modul in care echipa a fost finantata de autoritatile locale.

M.D.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Petrolul perchezitii DIICOT, #Petrolul evaziune fiscala, #Petrolul spalare bani, #Petrolul presedinte Capra , #Liga 1