Patronul clubului Petrolul, retinut de DIICOT Update

Marti, 25 Noiembrie 2014, ora 21:34
3379 citiri
Patronul clubului Petrolul, retinut de DIICOT Update
Foto: Prahova Online

Patronul clubului Petrolul, Dan Capra, a fost retinut, marti seara, pentru 24 de ore, in dosarul de evaziune fiscala si spalare de bani cercetat de procurorii DIICOT.

Alaturi de Dan Capra, in acest dosar au mai fost retinute alte sase persoane, printre care si fratele finantatorului clubului de la Petrolul, Nicolae, si Marius Bucuroiu, directorul economic al prahovenilor, potrivit Realitatea TV.

Identitatea celorlalte patru persoane retinute nu este cunoscuta momentan. Potrivit Mediafax, acestea ar fi administratorii firmelor prin care s-ar fi derulat operatiunile financiare fictive.

Sotiile lui Daniel si Nicolae Capra, suspecte in dosar, nu au fost retinute.

Conform procurorilor, Dan Capra si alte 17 persoane sunt banuite de evaziune fiscala si spalare de bani.

Concret, patronul clubului Petrolul Ploiesti este suspectat ca a facut parte dintr-o grupare infractionala care ar fi facturat diverse servicii si livrari de marfuri catre clubul sportiv, prin care s-a incercat acoperirea unor relatii comerciale inexistente intre firmele implicate in activitatea infractionala.

"Au fost efectuate operatiuni nereale prin emiterea de documente si facturi fictive, in scopul deducerii TVA si diminuarii bazei de impozitare (impozit pe profit) ", se arata intr-un comunicat de presa al DIICOT.

Perchezitii la Petrolul Ploiesti: Acuzatii foarte grave ale procurorilor DIICOT

Procurorii estimeaza un prejudiciu de aproximativ 15,4 milioane de euro.

Marti seara, cu scurt timp inainte ca Dan Capra sa fie retinut, mai multi suporteri ai echipei Petrolul au venit in fata sediului DIICOT pentru a afisa un banner cu mesajul "La multi ani cu executare".

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Dan Capra retinut, #Dan Capra Petrolul , #stiri Petrolul Ploiesti