Petrom si-a inaugurat noul sediu de 130 de milioane de euro

Vineri, 03 Decembrie 2010, ora 23:14
3557 citiri
Petrom si-a inaugurat noul sediu de 130 de milioane de euro
Foto: Petrom

Petrom, cel mai mare producator de titei si gaze din Europa de Sud-est, si-a inaugurat noul sediu care va gazdui activitatile centrale ale companiei. Amplasat in zona de nord a Bucurestiului, in Petrom City vor lucra circa 2.500 de angajati din sapte sedii ale companiei aflate in Bucuresti si Ploiesti.

Procesul de mutare a angajatilor in noul sediu este estimat sa se finalizeze in al doilea trimestru al anului viitor, potrivit unui comunicat al Petrom.

"Inauguram mai mult decat o cladire: un spatiu aspirational, care celebreaza inovatia, transparenta si flexibilitatea. PetromCity reprezinta atat un reper arhitectural pentru zona de nord a Bucurestiului - la a carei dezvoltare a contribuit, cat si un reper pentru evolutia noastra ca si companie, pentru obiectivele si valorile noastre", a declarat Mariana Gheorghe, CEO Petrom.

Petrom City cuprinde doua cladiri de birouri, un centru de date - printre cele mai moderne din Europa, o centrala electrica de 5 MW si o parcare cu 900 de locuri, desfasurate pe o suprafata construita de 100.000 mp.

Eficienta ridicata a cladirilor, de circa 90% fata de o medie de 40% - 60% prezenta in majoritatea cladirilor construite recent, contribuie la unicitatea proiectului in Romania. Centrul de date al Petrom ofera o infrastructura cadru cu cele mai avansate solutii de racire, alimentare cu energie electrica, redundanta, sustenabilitate si procese in caz de dezastru.

Operarea centrului de date a fost preluata printr-un acord pe zece ani de catre IBM, cea mai inovativa companie IT din lume, care va furniza cele mai bune servicii din industrie catre Petrom, OMV si alti clienti din Romania.

La Petrom City este folosit pentru prima data in Romania si conceptul de personalizare a spatiului de lucru (environmental branding) care a presupus crearea unor elemente speciale de mobilier si de design interior, astfel incat toate spatiile sa reflecte valorile si filosofia companiei.

Proiectul a inclus constructia infrastructurii stradale, atat in interiorul Petrom City, cat si in perimetrul acestuia, nu numai pentru accesul angajatilor Petrom ci si pentru dezvoltarea zonei. Strazile, cu o lungime totala de 1,7 km, sunt prevazute cu sistem de iluminat, spatii verzi si piste de biciclete. In plus, intreaga retea de cabluri este subterana - in linie cu noile standarde "Net City".

Proiectul a debutat cu cel mai amplu si complex proiect de reabilitare ecologica din Romania a terenului pe care a fost construit complexul Petrom City. Terenul, un fost depozit de carburanti, a fost bombardat in cel de-al doilea Razboi Mondial, iar rezervoarele avariate au cauzat contaminarea solului.

Investitia totala s-a ridicat la peste 130 milioane de euro si a acoperit costurile cu re-ecologizarea, proiectul de infrastructura, constructia cladirilor si a centralei electrice.

A.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#Petrom City, #Petrom sediu nou , #angajati